Otakt

Vi håller inte alltid jämn fart här hemma. Vi hamnar i otakt ibland. Med varandra. Med oss själva. Med klockan (mest i mitt fall, pappan är inte lika tidsoptimistisk!). Med jobbet. Vi tycker saker liksom lite i otakt. Då kan det bli en smula guppigt emellanåt. Och vi pratar i otakt. Men där är det ju inte lätt för nån att hålla takten med mig, det fattar alla som känner mig i alla fall! --ler-- (Fast Frida är värsta babbelkusen också... Ska bli spännande att se om det fortsätter så, eller om det är tvåårsviljan att förmedla och bli förstådd som svämmar över nu!)

Men framför allt så SOVER vi i otakt. Jag sover minst, jämt, och borde skärpa mig. Pappan slumrar nog i snitt ett par timmar mer per dygn, minst. Kanske till och med tre timmar mer! Det är inte helt bra. Jag tar mig egentid på kvällarna, välbehövlig sådan. Jag pysslar och donar och skriver och så. Gillar det. Men jag skulle antagligen vara en snällare, gladare och tålmodigare mamma och sambo om jag hamnade lite mer i takt... Kanske. Eller så skulle jag vara sur för att jag inte hunnit plana ut och vara ensam nåt!

Vi är komplicerade, vi människor. Väldigt enkla och väldigt krångliga. Samtidigt.

By the way. Det var ljuuuvligt skönt med ansiktsbehandling. Jag fick fransar och bryn färgade också och ändå tillgodo över på presentkortet! Sen hann jag en sväng på stan (shoppade smala "tuffjeans" på rea till Frida och minne till datorn) innan jag vände hem. Möttes av en skrutt som inte velat sova och en pappa som var rastlös. Vi körde skiftbyte, han drog och shoppade skor och jag åt mellis och sen sov jag och Fridelin middag i två timmar! Mmmmmm.

Sa jag att det är lyxigt att vara ledig?

/Jenny

Kommentarer
Postat av: morbrorn

Mmmmm.... det var en lite lätt filosofisk utläggning! Om otakt.

Morbrorn känner vibbar..... och som gammalt plutonbefäl och riktkarl skulle morbrorn nu vilja säga något riktigt fult som han lärde sig i lumpen 1965 ( vilken han för övrigt gjorde tillsammans med pappa O!)

Jo: "för helvete gubbar; ni rör er som en flock spanska horor! Gå för helvete i takt!"

Uttalades av en måttligt begåvad och mycket norrländsk, lätt överårig överfurir, som skulle lära ett ystert gäng grabbar att marschera....



men budskapet är väl klockrent? Eller? Ska man få en flock att förflytta sig smidigt genom livet måste den gå i takt! Om man nu får fortsätta att vara lite filosofisk....och då måste man hela tiden, under förflyttningen, hålla ett litet öga på personen vid sin sida och göra ungefär likadant....fast med blicken riktad rakt fram och förstås tummen i marschriktningen!

Men det ÄR svårt, när man har fullt schå att hålla ordning på de egna benen! Men övning ger färdighet.

Sen finns ju naturligtvis begreppet enskild förflyttning, men det används bara i undantagsfall, och oftast med ett mycket speciellt syfte. Dessutom måste det alltid efter enskild förflyttning upprättas samband och uppsamlingspunkt, samt avlämnande av rapport! Dvs ett rent otroligt kommunicerande.....



Idag är det i alla fall alla opererande specialiteters stora dag- Skärtorsdagen! Och den högtidlighåller vi med Skär tårta med ett friskt innehåll! Sen ska vi ha litet påskledigt ända till söndag, passa på att vårstäda både balkong och cykel och pipa iväg på en liten konsert med iransk folkmusik och så... ta ett varv ut till blåsipporna ska jag nog också...



hoppas ni också får det skönt i den aviserade vårvärmen, och som sagt: gå i takt!



puss från morbrorn

2009-04-09 @ 10:49:01

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0