På tapeten just nu


 
Serverar en lista över vad som händer med Frida just nu:


- Pratar väldigt mycket, ofta och intensivt. Får ofta kommentarer om det nu, när vi träffar folk. Säger J istället för V i början på ord (typ "jantar"=vantar, "jatten"=vatten). Fast ibland blir det L istället ("Lera"=Vera)! Har massor med roliga uttryck och stående kommentarer.

- Kan hoppa jämfota, och stå på ett ben en kort stund utan att hålla i sig! Klättrar gärna på alla möbler, balanserar, klänger och hänger i armarna.

- Klär på sig själv tröjor väldigt bra, klarar ofta även brallor (brukar bara fastna på rumpan och ibland bli bak-och-fram), strumpor (med hälen på snisken då och då), mössor (klockrent) och vantar (fast tummen är lite trixig mellan varven)! försöker med skorna men det är oftast lite motsträvigt...

- Spelar mycket teater - skrattar tillgjort, gör trumpen-min som sen spricker upp i skratt osv. Säger ifrån: "Nej, jag jill inte" eller "Jag säger NEJ". Men också "Jaaa mamma, DET är bja! Tack tack!"

- Är extremt bra på att säga tack. För allt. Till och med när det liksom inte ens behövs. Känns finfint inför besök hos andra, men vi får väl se hur länge det håller i sig. Är också väldigt bra på att säga "dumma" så det väger upp åt andra hållet.

- Har ett minne som inte är av denna världen, lägger märke till detaljer med ett falköga och pratar ofta om sådant som hänt eller ska hända (så att man ibland knappt begriper nånting om man inte kan associera rätt)!

- Äter kanonbra själv ibland, men är för lat eller distrtaherad andra gånger (så då matar jag). Leker gärna när hon äter. Gillar just nu passionsfrukt, tomat, pastaskruvar, varmkorv, ost (fetaost, hushållsost eller riven parmesan är alla finemang) och leverpastej lite extra. För att inte tala om mackor. Och isglass! Och vatten, gärna saft. Gillar inte mjölk eller att dricka varmt - utom misosoppa som är en favorit! Tjatar ofta om att hon vill ha sushi-risbollar.

- Älskar att kasta bollar och hoppa i sängen med pappan. Pusslar gärna, lekter med lera, målar, gungar, hoppar i vattenpölar, läser böcker... TV-titande är fortfarande poppis men har ändå minskat betydligt. Sjunger gärna en trudelutt själv nu. Musik och en pigg stampdans är stående favvisar också.

- Är väldigt ordningssam mellan varven (när hon inte kastar jackan på golvet, vill säga....). Hon stänger duschkabinen om vi lämnat den öppen, flyttar grejor från höger till vänster, samlar i burkar och lägger i lådor. Var sak på sin plats eller sitt vis. Ibland, som sagt. Men oftare än jag väntat mig av en tvååring!

- Är kittlig lite överallt, men allra mest under hakan. Killar jag där samtidigt som vi busar, skrattar hon så gott att mitt hjärta blir alldeles mjukt.

- Har slutat slåss, som hon gjorde ett kort tag mot mig för nån månad sedan. Kramas och pussas fortfarande väldigt gärna, och DET är världens mysigaste, mest fantastiska, underbaraste, hjärtevärmande grej!

/Jenny


Kommentarer
Postat av: Marielle

Inget vettigt att skriva? Pyttsan, här kom ju ett härligt, långt inlägg som på pricken beskriver en (mycket duktig) tvååring!!! Jag känner igen massor men att ta på sig kläderna - suveränt bra! Och sjunger sånger! Lilla E sjunger enstaka rader men inte alls som vi sett Frida göra i filmerna. Borde kanske sjunga mer tillsammans? Frida är en fantastisk liten tös!

2009-04-07 @ 00:13:47

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0