Alla har vi våra böjelser

Två kära gossar väntar på sina presenter. Lillebror har fyllt redan (skäms på mig!) och den äldre, gudbarnet, har sin dag på fredag. Idag krävdes det därför en shoppingsväng, om logistiken skulle funka med inslagning och postgång. Lycka till med att få ihop efter-dagis-trötthet, idétorka, matbehov och nattningstajming i en härlig liten smet liksom!


Frida på sitt spralligaste shoppinghumör, en dag på semestern.

Men Frida var GULD att ha med sig på stan idag. Skötte sig exemplariskt. Vi prioriterade att käka, klapprade upp till lägenheten en hastig sväng direkt efter förskolan. Mätt mage = shoppingork och konfliktminimerare hos både stor och liten tjej! Dessutom behövde ungskrället saneras en smula. Ju lortigare unge desto roligare dagisdag, brukar jag tänka när hon ser lite skabbig ut vid fyrasnåret! Idag hade hon haft KUL, oh yeah. Hon var just då inte den sortens barn som man tar med ut på nåt. Alls.

Vi tillbringade sedan nästan en timme på Akademibokhandeln. Jag har nån slags obotlig förtjusning för fina block, roliga pennor, inslagspapper, kort och såklart böcker, böcker, böcker! Nu skulle jag hitta TVÅ presenter och dessutom helst atmosfär-njuta lite också. Det gick! Jag hade en 20%-kupong så jag passade på att "fynda" lite mer grejor, haha. En bok till Frida (oväntat? knappast!), flera nya fina "skriva-på-kort-pennor" (oväntat? knappast!), kollegieblock med fin framsida (oväntat? knappast!) och lite annat krafs. Och så fler presentböcker till grabbarna än jag egentligen hade behövt köpa.

Jajjemen, gott folk. Att bära hem en tung bokhandelspåse, det är lycka det!

Vad Frida gjorde under samma timme? Plockade med småsaker. Kollade på böcker. Ställde tillbaka dem på rätt plats - hon har en liten sorteringsvurm just nu. Lekte med den gamla kassaapparaten de ställt i en lekhörna bredvid barnböckerna. Bläddrade bland pixiböckerna och talade om vilka vi hade hemma. Men mest, ja mest hon smög hon undan, satte sig på huk, grymtade och sa Noooordingrå - och gick sedan och luktade eländes skit (!) ur blöjan resten av besöket! Vilken evinnerlig tur att det typ bara var två kunder till i butiken...

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Karin

LYCKA är att bära hem stora kassar med böcker! Det måste väl ligga i släkten? Kram

2009-08-21 @ 20:31:32
URL: http://www.karinrolennordstrand.se

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0