Inbyggd tröghet

Drar till dagis nu, tjoho! Frida fortsätter att vara alldeles nöjd på mornarna när jag lämnar, det är sååå skönt.

Jag och lilla gumlisen ska dratta förbi Fonus på hemvägen, för att ge en minnesgåva till en bortgången släkting. Jag förundras över bristen på intern kommunikation i denna onlinevärld! Kollade på nätet igår och hittade dödsannonsen hos Fonus, alltså hanteras begravningen av dem. Ringer idag Fonus Gävle, men de kunde inte se Fonus Sollefteås begravningar... De SKA kunna göra det, men inte just denna. Såklart. Och för att kunna ge en fondgåva, måste man ju veta adressen dit minnesbladet ska skickas - vilket de ju inte var, eftersom de inte kunde få fram uppgifterna.

Jag fick ringa Sollefteå själv. Visst, begravningen var på torsdag. Och minnesbladet ska skickas till  Fonus, som sedan levererar dem samlade på begravningsdagen. Precis som jag trodde - men så går det tydligen inte till på Fonus i Gävle, eftersom hon inte begrep vad jag pratade om.... Enklast och snabbast är att ge gåvan via Fonus, för då kan jag betala här men papperet som ska lämnas till anhöriga skrivs ut där uppe. Direkt. Det går via deras datasystem, sa killen i Sollefteå. Eh... Samma datasystem som inte hittade den begravningen? Känns pålitligt.

Och inte kan jag betala via Fonus utan att gå dit live heller. Inga onlineformulär eller annat modernt här inte. Nähänä. Jag får väl vara glad att jag slipper gå ända till Solleteå i alla fall!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0