Nya tider

Här är vi fortfarande lite i ofas, jag och lilla drottningen. Vi lägger oss liiiite för sent (Frida) eller rejält för sent (jag). Vi går knappt att få liv i på mornarna (jag smörjde Frida med solkräm och bytte tröja i morse, utan nån större reaktion). Vi gäspar på dagen men härdar ut. Vi kommer in i andra andningen på kvällarna, trivs och myser. Och så går det runt sådär... Men sakta men säkert ska vi nog få ordning på Frida i alla fall, om jag bara börjar göra resten i fas så att jag kan "kvälla" och natta henne i rättan tid!

Pappan? Han är en duktig sort, lägger sig nästan alltid i tid och sprätter upp när klockan ringer. Inget snoozande där inte. Inget inre förhandlande på morgonkvisten kring om t.ex. håret verkligen behöver tvättas just idag (ger kanske 15 min extra sovtid om det skippas!). Inget gå upp och kissa och sedan LÄGGA sig IGEN, för att svimma in i dvala och nästan försova sig.

Dagisstarten gick finfint. Vi mindes att gå till ny dörr, kom i tid, fick upp alla extrakläder och blöjor och diverse annan last och hann heja och småprata lite innan jag måste ila till jobbet. Frida hade redan kastat sig in i lek och pussade mig bara förstrött när jag drog. Toknöjd. Inget gnäll idag heller. Skönt! Nya pedagogen börjar inte förrän nästa vecka, några barn har fortfarande sommarlov, tre nya kids tillkommer i gruppen (men dem har jag inte sett röken av än) och det är omgjort i lokalerna och finns mycket att utforska!


Allt på plats. Redo för spill-katastrofer, kyla, toamissöden och regnväder.


Ordning och reda, lugnet före stormen väl?! - - - Frida leker med lama-djuren på hyllan.

Själv har jag sirap i hjärnan och sååååsar fram på jobbet. Imorgon är det läge att smälla i en högre växel känns det som, att-göra-listan är redan lång sedan tidigare så det finns ingen anledning att slöstarta. Jo, förutom att skallen inte hänger med, förstås! Men det brukar ordna sig, om nån vecka är man inne i hetsen igen...

Eftersom jag blinkar med tunga ögonlock sedan länge, hoppar jag i säng nu. Hög tid. Har förresten preppat bilder från norrlandsveckan nu, ska klämma ut dem på bloggen så snart jag hinner.

By the way - sa jag att Frida redan är lite snuvig? Efter två dagar på dagis. TVÅ. Men än så länge inga tecken på mer än bara lite snörvel, håll tummarna!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0