Om att ställa om

Nu är vi hemma! Frida och jag har nu verkligen krämat ut det sista ur den här sommarsemestern. Vi rullade in vid porten hemma klockan 22.40 ikväll. Inga marginaler här inte! Vår version av living on the edge, hahaha. Frida slocknade till sist motsträvigt i bilen kl 22, fast hon inte ville sova. "Jag vill hem och leka med mina saker juuuuh". Nu bar jag upp henne sovandes som en stock istället, skönt det för annars hade det kunnat bli oändligt sent har jag en känsla av.

Det har varit såååå underbart att vara ledig. länge. Skönt att slippa höra sig själv säga "Skynda dig nu Frida, vi måste hinna i tid, vi har lite bråttom förstår du". Lugnet lade sig snabbt, och magkatarr-tabletterna har förblivit oätna. Eftersläntrar-jobbet jag tänkt göra förblev ogjort - när ledighetsnerven väl satt in så verkade det däringa joxet inte så viktigt längre. Vi har lyxat och baske mig nästan ätit glass varje dag hela semestern. Kanske inte så bra för tänder, form och figur - men rackarns bra för glasspinne-samlandet som barnen fått i läxa från förskolan (som ska ha tema bygga och konstruera i höst...)!

Efter att jag med god hjälp från sambon fått upp allt vårt pick och pack, från bilen, väntade projekt packa jobbväskan och handväskan (bye bye allt-i-allo-skötväskestuk-väskan!). Fick gräva fram almanackan som byggt bo i nån väska och totalt legat i träda de senaste sex veckorna! Jobbhjärnan har garanterat INTE kickat igång än, men det ger sig väl. Jag konstaterar att lägenheten är KAOS som vanligt, och imorgon får vi middagsbesök av S och lilla I (som får fly fältet när det ska vara visning av deras lägenhet). Jaja, de får stå ut med röran, och vi med, haha.

Var dessutom tvungen att styra upp dagispackning modell grande (= extrakläder, regnkläder, extraskor, blöjor, nappar, sov-gosedjur trots att det egentligen inte ska sovas mer osv osv). Nu byter Fridas förskolegrupp avdelning så det är som att börja på nytt rent lokalmässigt, de har inte en pryl kvar där. TVå favvo-fröknar följer med från förr och en ny tillkommer. Troligen några nya barn också. Spännande!

Nu är det seeeeent. Det kan bli lite tungt imorgon. Både jag och lillfnuttan har konstant legat på minst ett par timmars förskjutning av vår normala dygnsrytm de senaste sex veckorna. Nu blir det vardagstider cold turkey, bara att vänja sig den hårda vägen! Pappan har ju hunnit jobba en vecka, men brudarna i familjen lär gäspa käken ur led imorgon. Fast det är smällar man får ta!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0