Till havs

I helgen är det marinfestival i Gävle. Vi gick ut hårt på fredagen och tog en rejäl del av dag ett! Över sju timmars del närmare bestämt, närvaro kl 16-23.30. Inte illa! Man lär ju liksom ställa upp när det händer något.

Jag drog tidigt från jobbet, hämtade Frida, sladdade hem och parkerade bilen. Galopperade upp, sanerade dagisungen (fast hade jag vetat hur sandigt och dammigt det var på festivalområdet hade jag nog skippat den biten!), packade det sista i "resten-av-dagen-kittet" och vesslade oss ut igen. Efter en mucho svettig vagnsprommis till området, hann vi se i alla fall halva Tobbe trollkarls framträdande (som jag ju utlovat till lilla grynet)! *puh* Därefter landade vi för middag i restaurangtältet. Gött.

Helheten? Stoooora skepp, många tjusiga sådana. Plenty av regionens småbåtar passar på att ta sig några svängar i området och upp i Gavleån. Diverse marin-kopplade aktiviter och lite annat smått och gott pågår. Mycket folk (nyss läste jag siffran 27 300 pers hittills, på deras blogg!). Många bekanta ansikten (vi stötte på inte mindre än tre av Fridas förskolekompisar och många andra "kändisar"!). Underhållning i stort sett oavbrutet på tre scener, med framför allt DiLeva som lockbete för min/vår del igår kväll. (Fast vi såg standup, Fredrik Swahn, en konstutställning och lite annat smått och gått också. Ska man fördriva fem-sex timmar så ska man!)


Briggen Gerda, Gävles egen skeppsliga stolthet!


Väl skyddade små öronsnäckor. Skönt att 2,5-årsviljan tolererar dessa!


Hela kajkanten var fylld av imponerande mastuppsättningar, vart man än såg. Mäktigt.


En trött Frida spanar ut över havet precis innan sömnen tar över...


Solnedgång över gästhamnen. Tjusigt!

Frida är just nu inne i en period som är såååå himla skön. Många gånger om dagen tänker (och säger) jag att hon är så härlig, en sådan guldunge! Som igår. Jag hade laddat med hela kvällspackningen när jag drog iväg: kudde, filtar, kofta, kvällsmat, hörselskydd, tandborste... Och så vagnen då, den fullstora vagnen som vi så sällan använder numera. Och bärsjal. Planen var att Frida skulle kunna somna i sjal i famnen eller ingosad i kudden i vagnen. På med hörselskydden och så njuta DiLeva för vuxna.

Sådana där planer funkar ju nästan aldrig. Alltid brukar nåt knasa sig. Men igår gick allt som på räls. Vid 19.30 började Frida bli loj, då knöt jag fast henne i bärsjalen på ryggen. Pappan kom inglidande och joinade oss vid åttatiden. I hans famn intog bruttan en burk vindruvor, lite kex och festis. Strax före kl 21 bäddade jag ned Frida i vagnen och vi gick ut till havskanten en vända. Efter att jag satt mig ned, stoppat in huvudet i vagnen, skärmat av med en filt och sjungit två godnattvisor så sov guldungen. BÄSTA bästa Frida! På med hörselskydden bara och tillbaka in i myllret!

DiLeva var riktigt bra. Frida sov hur toppenbra som helst i vagnen, och det var inga problem att lämpa över i säng hemma heller sen! Fascinerande. Något annat att fascineras av, var kvällskylan. Nu är hösten på ingång, gott folk. Jag som nomalt sett är värmen själv, huttrade riktigt ordentligt på slutet. Tack och lov hade pappan servat med strumpor och riktiga skor. Strumpor! Hm. Då är det höst. Och trekvartsbyxor, munkjacka och sjal räckte inte till... Brrrr. Brrrr.

Frida hade ju en liten snuv-vända i veckan, som inkluderade nån vakentimme en natt till och med. Den har försvunnit nu i stort sett, men nu har denna  åkomma landat på mig. Starten gick med rinnsnuva och nysningar igår kväll, idag är jag seeeeg i kolan. Huvudvärk, sårig hals, snuba och en liksom vadderad känsla. Suck. Pappan drog till landet i morse och har skrapat hus hela dagen, han övernattar där för att kunna ge sig på det pronto imorgon. Frida har följaktligen fått äran att spendera en luuuugn dag med krassliga mamman - med TV, dataspel, en lugn prommis och lite livsmedelsinköp. Rafflande.

Nä, nu ska jag ta min förkylda lekamen och gå i säng. Minst en timme senare än jag tänkt! (Som vanligt.)

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0