Fördelning

Vi har en numera ganska etablerad fördelning av arbetsmoment när vi ska åka någonstans hela familjen. De infaller nästan alltid på följande vis:

Sambon packar sitt på 30 minuter, sedan lägger han sig i tid. Jag packar till mig och Frida halva (eller hela) natten och sover bara några få stackars timmar. Jag har nån störning som gör att jag måste tänka igenom behov utifrån möjliga scenarios som kan uppstå, vill helst vara förberedd på allt. Jag skriver listor över vad som ska packas och göras innan avfärd. Måste sedan typ kolla igenom hela garberoben, innan jag kan besluta vad som till sist ska med i väskorna... Alltid för mycket. Ibland har vi nytta av det, ibland inte.

Sedan bär oftast sambon ned väskorna till porten (för att han är så snäll!), jag packar bilen (eftersom jag har nån slags pusselgen som är STARKT nyttig när man vill proppa in för mycket packning på liten yta)  och duschar (eftersom jag alltid blir vanvettigt svettig av allt packande och bärande). Sambon håller koll på busblomman och fixar nåt att äta under tiden, sedan käkar vi och drar!

Sambon som är utvilad kör bilen, medan jag ser till att hålla Frida nöjd och i fas där bak. Vi har dock enats om att det nog faktiskt är vilsammare att köra, så att jag knappt sover nåt innan är egentligen en märklig lösning...

Hur gör ni?

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielleo

Låter nästan exakt som hemma hos oss! Förutom att jag inte springer in i duschen det sista jag gör, jag har nämligen ett hårsvall som man inte orkar tvätta när det är bråttom. Jättetjockt, rött och självlockigt...

2009-07-17 @ 00:09:45
Postat av: Jenny E

Marielle: Mitt är brunt, tjockt och självlockigt - men det blir ändå dusch. Går inte att undvika...

2009-07-17 @ 21:51:03
URL: http://busblomma.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0