Hitta rätt i röran

Vill förmedla ett hett tips för såväl djurparksbesök, badhus, stormarknader och andra folksamlingar: Infoband. De finns i barnbutiker, oftast. Eller köps på nätet på allehanda ställen. Superduperkanoners!

Steg 1: Köp ett infoband. NU.

Steg 2: Skriv upp aktuella mobilnummer och barnets namn. Lägg i handväskan, skötväskan, dagisryggsäcken, you name it. Alltid redo är devisen - de kan göra nytta oftare än man tror. Det är väl fler än jag som jagat en bustokig 2,5-åring över hela ICA Maxi?!

Steg 3: Kläm fast armbandet på barnets arm - och känn dig liiiite lugnare i villervallan. Instruera barnet noga att visa armbandet för en vuxen om man kommer ifrån varandra (gärna en med gul/blå/grön skjorta etc, beroende på hur uniformen ser ut där man är...)

Och de är återanvändningsbara, många gånger! Vi körde stenhårt med detta på semestern. Både på Kolmården och Astrid Lindgrens värld fanns det faktiskt enklare sådana armband att ta vid entrén, föredömligt! Vi hittade en storgråtande liten tjej i Bamses värld, som hade pappans mobilnummer runt armen. Succé. Men tro mig, med vissa barn kan lite extra säkerhet behövas på andra mera vanliga ställen...


Frida med tryggt armband - och myllrig tröja.

Tillägg till detta: Det är väldigt bra att ta på ungrackaren en färgglad, mönstrad tröja. Gör det betydligt enklare att snabbt ögna rätt på ditt eget barn mellan sjuttioelva andra ryggar...

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0