I sagornas värld

Semesterrapport numero tre rasslar fram:

På måndagen (efter Kolmårdsdagarna och Söderköpings-glass-orgien) drog vi vidare till Västervik, där vi strosade, lunchade och shoppade. Handlade som vanligt mest barnkläder, faktiskt mest reafynd - både kofta, nattlinne och långärmad t-shirt från IdaT, en badrock på Hemtex och ett fint turkost vaxat barnförkläde från Himla. Frida äääälskade förklädet och utbrast "Det kan jag ha när jag bakar juh!". Go´nos.

När vi tröttnat på att spankulera omkring, drog vi iväg och tältade på Lysingsbadets camping. Den var stor och jättebra - även om vi kanske inte hamnade vid det mest nyrenoverade servicehuset tyvärr. (Jag förstår inte varför det måste lukta gammalt kiss på så många sådana där ställen?!) Men OJ vad det fanns grejor - luftkuddeland, butik, klipp- och poolbad, ytor och ytor och ytor... Fanns en klar vilse-risk när vi försökte hitta till vårt tältområde, haha. På den campingen bodde vi två nätter i rad, och det var framför allt lyxigt skönt att slippa ta ned och resa tältet för en gångs skull!

Själva tisdagen mellan Västerviksnätterna tillbringade vi 5 mil därifrån, i Vimmerby på Astrid Lindrens Värld. Miiiiiiilde tid. Never again ett besök där under högsäsong om jag får bestämma! På tok för mycket folk, det gick liksom åt mest energi åt att ta sig fram och försöka få fri sikt/fotutrymme. Galet. Det var så mycket ljud överallt att jag trodde hjärnan skulle koka över ett tag. Det var som tur var inte varmt åtminstone, utan korta solglimtar men mest grått, blåsigt och korta småskurar... Det borde faktiskt nästan finnas en gräns för antal insläppta gäster - fast man skulle ju bli SJUKT sur om man åkt dit och sedan inte får komma in, så det skulle ju inte heller funka.

Själva Världen var det alltså inget fel på, det var småtrevligt. Absolut. Puttinuttigt, helt okej mat, bra information. Och Frida hade hur kul som helst! Mest uppskattade vi (nog alla tre) alla små teaterframträdanden och möten med karaktärerna. Alla miljöer och fina hus var också bra, men jag tyckte de kunde ha varit något mer "inredda" inuti. Frida gillade Karlsson på taket och Pippi mest, och har gått runt och trallat "signaturmelodier" i mängd sedan vi lämnade parken!


Alldeles i början. Frida är spralligt nyfiken på alla småhus!


Vissa (många) plejs kan man gå in i - lycka!
(även föräldrar utan värdighet kan med smått våld åååla sig in!)



Sugen på att klämma dig in och uppleva villa Villerkulla? Inte det?


Kajsa Kavats gata. I det här huset var vi in hela familjen, höll aldrig på att få ut Frida igen.


Gulligt minifönster på minihus. Men såhär ser det ju normalt ut...


Teaterframträdande om Emil. Hujedamej så bra!


Vi försöker se föreställningen... Allihopa.


Frida ålar över "smitbrädan" ut från Emils snickarbod. Typ 50 gånger. Zzzz...


Nils Karlsson Pysslings hus. En stooooor upplevelse, haha!


Frida pekade noga ut "M i mamma" och andra bokstäver hon kan!

Astrid Lindgrens värld var verkligen en heldag, jösses. Vi klämde i oss middag i Vimmerby efteråt och jag "kvällade" sedan Frida i bilen innan vi rullade tillbaka till Västervik. Jag tror det tog ungefär 20 sekunder innan hon sov. Högst! Knölade sedan över henne in i tältet och hon snusade vidare som en sten. Bästa ungen!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Astrid Lindgrens Värld låter som ett paradis för små (och stora)! Men jag föredrar nog lågsäsong efter det du berättade... Gillar inte att trängas alls! Är det inte sjukt dyrt under högsäsong också?

Marielle

2009-07-31 @ 10:49:00
Postat av: Jenny E

Marielle: Det är dyrt, ja, fast jag troooor att inträdet är ungefär detsamma. Det är framför allt boendet som är mkt dyrare under högsäsong. Typ 1300 för en tältplats! Sinnesjukt. Vi valde därför att åka till/från Västervik och betala runt 2-300 kr istället per natt... På lågsäsong finns dock boendeerbjudanden på typ 995 kr för boende och 2 dgr inträde för en familj. Mycket mer prisvärt!

2009-07-31 @ 11:31:59
URL: http://busblomma.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0