Snackverkstaden


En nybadad nyponros i sitt bus-esse!

Hon är så sprudlande härlig just nu, Frida. Hon snackar både högt och mycket - men vem är jag att ha nån åsikt om det, haha! Hon kläcker ständigt ur sig roliga små finurligheter, och härmningar som placeras i lustiga klockrena sammanhang. Man minns ju inte ens hälften tyvärr.

Frida säger ofta, ofta "Det behöss inte". Det passar tydligen som svar på det mesta vi föräldrar ber om eller ska göra... Några andra kaxiga uttryck hon kör stenhårt med nu är:

"Det äj lugnt me de!"
(tex. "Men Frida, vi har inte smörjt dig med solkräm än!" Svar: "Det äj lugnt me de!")

och

"Nu köj vi igång!"
(tex. när man säger "Nu ska vi natta dig", kan hon svara "Ja, nu köj vi igång!")

Härom dagen roade Frida pappan och farfarn. Hon ville gärna hjälpa dem bygga byggnadsställning, kanske inte helt lämpligt men hon fick bidra på nåt vis i alla fall. När det var dags för nästa steg, sa pappan att hon fick komma och fortsätta. Frida svarade avmätt "Neej, jag orkaj inte meja, jag fåj ont i ryggen!" Haha, inte vad man väntar sig som svar av en tvååring precis! Efter frågor kring VEM som egentligen brukar ha ont i ryggen, visade det sig vara fågelskrämman Plugg i barnprogrammet Byggare Bob som ofta försöker komma undan med samma fras, haha.

Det är väldigt glädjande att höra andra (även de som faktiskt träffat henne en del) säga att Frida är så lättsam. Full av energi, visst, men liksom förnöjd, enkel och inte klagig. Man blir också glad och lite stolt när man får höra - som idag - att hon stiger fram helt spontant själv och handhälsar artigt på ett gäng framlingar som kommer på besök! Och det är faktiskt många som påpekat att hon är bra på att tacka. Skönt att lite hyfs lyser igenom all den där egna busviljan!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Synd på TV:n... Vi har haft regn på västkusten också idag. Hoppas att det blir bättre imorgon då pappan går på semester och ansluter till oss redan semesterslöa flickor! Sovmorgon till typ 10 hela veckan... Lovely!



Frida är verkligen för härlig - vilka kommentarer! Skönt med lättsamma barn, gnälliga barn är ju för trist.

2009-07-09 @ 22:38:42

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0