Landning

Hörrni, nu är det semester. Semester och förskoleledigt i sex veckor! Obegripligt. Skönt. välbehövligt, inte minst. (Pappan har två arbetsdagar kvar, men sen hänger han på i ledighetsyran också.) Jag var totalslut när jag äntligen satte nyckeln i låset hemma idag. Luften gick liksom ur. Puuuuuuh.

Jag var trött, nött och varm. I huvudet och de uppdragna axlarna bar jag med mig stressen över allt jag inte hann och systemtrasslet som fyllde dagen. På ryggen bar jag Fridas hela dagiskit - ombyteskläder, blöjor, extraskor, stövlar, regnställ och allt vad tusan som fanns där. Hemkånkat för att rensas upp, tvättas, sortaras om och fyllas på inför hösten sen. (Då börjar Frida på ny avdelning - men med nästan helt samma svänggäng och nästan samma personal!)

Frida prommar hem från bil till port, efter sista förskoledagen innan sommaren.
Den nya virkade mössan hon valt skulle på idag - "så inte myggen bitej mig".


Vi landade och käkade och fick hem pappan. Sedan på kvällningen drog vi en biltripp ut på landet. Frida rasslade runt i trädgården, vi fick upp gungan som pappan köpt, doftade på den blommande jasminen och kollade in lotsbåten som tuffade förbi. Jag som först ville stanna hemma och ligga platt, tyckte det var ganska skönt med miljöombyte. Hjärnan vaknade till lite, faktiskt.

Hörrni, det är faktiskt sommar. Soligt. Varmt. Och för den delen, det är okej med gråväder också.
Det är ledigt.

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0