Midsommarmys i bilder

Vi fick en SÅ himla bra midsommar i Ockelbo! Busiga barn, ringdans, en massa prat och socialt livselixir, övernattning utan olidlig allerginivå och härligt förmiddagsslapp. Komplett paket! Det var helt okej väder, solglimtar och INGET regn alls - verkligen inte vad man väntat sig i år. Tack för det, vem som nu sköter molnens konflikthantering!

  
Små grodorna - Frida hoppade nästan ur bild! - och raketen, roligast av allt!

För ovanlighetens skull kom vi iväg i riktigt god tid (kors i taket). Vi hann smarra luch hos husfolket innan hela patrasket drog till Ockelbo hembygdsgård (Pålsgården). Väääldigt idylliskt och trevligt! Både lilla I och Frida dansade glatt loss i ringdansen. Frida var sin mors dotter - mitt i midsommardansandet åkte mössan av och pannan torkades... Haha.

När det mer "offentliga" firandet avslutats, återvände vi till M, A och lille E:s hus. Då vidtog intensiv sandlådelek, matpyssel, snicksnack, majstångsbygge, toklek inomhus och riggning av sovplatser. Efter silltallriken körde vi ännu en vända av dans kring stången. Sångutbudet var väl inte fullständigt traditionellt, mer i andan av "man tager vad man haver" dvs kommer på just då, haha. Men det funkade det med!


Dans kring stången "på hemmaplan". Till och med hunden Malte hängde med!


Lille E, charmigaste killen
! --- Frida och I dansar Grinolles visa


Sandlåda - allt som behövs för att sysselsäta två bruttor på 2-3 år!


Goa hunden Malte --- The one and only efterrättskaka!

Efter "rörelseavbrottet" grillades det och sedan käkade vi en härligt mättande och omfångsrik knytis-buffé, tills magen stod i fyra hörn! Barnen nattades ett efter ett, Frida somnade sist, men SNABBT och inte olidligt sent. Efterrätten som vi hade med var förvånansvärt god (trots misstankarna om misslyckande tidigare) och lite rosévin slank ned dessutom! Det var helt underbart lyxigt att få sitta och prataprataprata med vännerna hela kvällen lång, utan att någon skulle åka hem. Själsvärmande.

Jag hade gruvat mig lite för övernattningen, min kattallergi brukar inte vara mild direkt... Men nu hade jag ju astmamedicin som ett ess i rockärmen, plus allergipiller och ögondroppar. Laddad till tänderna med andra ord! Hade dessutom släpat med egen kudde och lakan, vilket nog var bra. Men allt gick finemang, jag upplevde inte särskilt mycket värre besvär under natten jämfört med på kvällen. Visst, mycket Bricanyl har gått åt och jag är "tät" nu, men överlag klart uthärdligt!

Samtliga barn sov över förväntan länge, ingen var ur sängen förrän strax innan åtta. Frida snusade till kl 8.45, så det tackar vi för! Några timmars guld-värdefull förmiddagsslappning följde, med frukostgemenskap och som bonus kliande av färska myggbett. Ljuvligt avkopplande! Det var en nöjd och glad familj som rullade hemöver, efter att ha fått en lyxig gårdags-rest-pyttipanna att stå sig på.

TACK kära M och A, för att vi fick komma! Och ni andra, för att ni också var med!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0