Tvåårskontroll

Idag på morgonen var jag med Frida på BVC för tvåårskontroll. Det var ett större projekt än väntat! Först fick vi (en hel grupp) lyssna på en tandhygienist som pratade om kost och tandvård. Sedan skulle hon kolla på tänderna och få alla barnets uppgifter för att lägga in dem i systemet så att de  kan kallas dit när de fyller tre år. Eftersom morfarn är tandläkare, kändes det lite som att vi kunde det mesta av det där - och redan vet vilka saker vi kanske kunde göra bättre, typ inte låta Frida dricka saft och juice så ofta som hon faktiskt gör numera. *haha*

Sedan var det dags för besök hos sköterskan. Mäta och väga (numera på en stå-våg respektive med en mätpinne på väggen) gick finfint. (Jag hade absolut tänkt tanken på hur kul det kunnat bli om hon verkligen inte ville nåt av allt vi skulle göra där - men hon skötte sig exemplariskt!)  Frida väger nu 12,4 kilo och är 88,5 cm lång. Hon hade planat ut i båda sina kurvor och ligger nu precis under normalkurvan, men eftersom både längd och vikt följde varandra så såg det bara fint ut.

Sedan fick vi lite hälso-info (rekommenderad maxtid för TV och dator etc per dag, mycket rörelse etc), pratade lite om vad Frida kan och om jag hade några frågor. Frida babblade ju på som vanligt, så frågan om hon har kommit upp i tvåordsmeningar besvarade sig självt... *skrattar* Jag slutade räkna efter treordsmeningarna men hon är lätt uppe i 5 ord eller så ibland numera. Sedan verkade de faktiskt lite impade över att hon redan kan några siffror och än fler bokstäver.(Stolt, jag?! Tssss...)

Hon tog på sig alla kläderna själv också efter vägningen idag (om än bak och fram). Hon börjar bli så stor och kunna så mycket, alltså! Ibland hänger inte ens jag med riktigt. Hon är helt störtskön och nu händer det grejor med henne varje vecka, tycker jag. Det kommer bara att säga poff, så ska hon börja skolan! Jisses.


Nu ska jag få i mig en macka, sedan är det som vanligt hög tid för sängen. Imorgon har vi lite extra bråttom iväg, jag har ett intensivt jobbmöte på morgonkvisten så jag får inte ligga och snooza... Ha en bra torsdag hörrni!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Ullis

Haha, snygga glajjor! :) Men, det känns som om att Nilia väger typ 12 kg redan nu... :D Kram

2009-03-05 @ 12:25:51
URL: http://flimmra.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0