Roligt snack

Frida säger väldigt många småroliga saker just nu. Ofta hör jag tydligt att hon bearbetar sådant vi pratat om, eller saker jag/vi sagt åt henne tidigare. Det är mycket resonemang som pågår, många åsikter. Och så det som ökar mer och mer för varje dag nu: "Jag GILL inte. Jag GILL inte det." (gill = vill). Och vissa gånger undrar man var hon får saker ifrån! Jag är som vanligt fascinerad av att höra Frida sätta ord på livet runt henne.

Frida kikar fram mellan trappstegen, på besök hemma hos vänner för ett par veckor sedan.

Frida ritar teckning på kusin A:s födelsedagskort:
Det är A och farfar och farmor och jag. Jag är ett streck med kinder som gråter för att jag fått en sticka.

Frida kommer knatande med ny blöja på, efter att ha kilat runt naken en stund och sedan bråkat lätt hysteriskt vid blöjpåtagning med pappan en bit bort:
Jag: Vad bra att du tog på dig blöjan nu, Frida.
Frida: Ja. Jag krånglade lite. Förlåt!

Frida sitter och leker med en docka, tar av och på den tröjan:
Så. Nu ta på dig tröjan. Hörrö du, du krånglar med mig. Nu göra det. Nu lyssna.

Frida sitter i vardagsrummet och leker. Kramar myskatten hårt.
Sådär katten, vi kraaaamas. Nu bättre. Jag tar hand om dig, katten.

...och så finns ju alla de där sägningarna jag aldrig skrev ned eller memorerade! Sedan har jag ganska roligt åt hennes sätt, när hon ska göra något bus. Hon har börjat förstå att man kan smyga undan. Jag har smycken som jag aldrig använder i en liten låda i sovrummet. När hon vill pilla med dem - vilket hon vet att hon helst inte ska göra själv, men det är inte störtförbjudet - då går hon in i sovrummet och drar igen dörren efter sig. Sedan smyger hon bort med sakerna som står ovanpå smyckeslådan, därefter börjar hon utförska härligheterna! Titt som tätt kikar hon med stjärntindrande ögon fulla av jäkelskap ut genom dörrspringan, och ser man henne (vilket man såklart gör, om man sitter vid datorn alldeles bredvid till exempel) fnittrar hon så det gurglar i hela ungen.

Nu ska jag gå och städa upp lite mormors-örhängen och konformationshalsband... --ler--

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0