Vår lilla Ferdinand

Jag kom iväg på kompisdate. En ganska otajmad, logistik-krockig och hattig sådan, men ändå. Först en liten kort strosning själv på stan, som inkluderade inköp av vita tennisskor med kardborreknäppning till Frida. (Ja, jag vet, vitt är sjukt opraktiskt för en dagisunge, men de var de enda som fanns i vettig storlek!) Sedan fika med vännen M och hennes snart ettårige lille E, mycket trevligt även om man numera (ständigt med små barn i närheten) aldrig lyckas särskilt bra med att hålla tråden och avsluta meningarna...

Därefter åkte jag och M hem till S&A och lilla I. Det visade sig då att de var på drift, så det blev lite väntan i bil och sedan i blåst innan vi alla sågs till sist. Så småningom levererades även Frida till oss av pappan, som sedan åkte och handlade mat. Presenter i förväg och efterhand överlämnades lite hit och dit - bland annat fick Frida en försenad födelsedagspresent av S&A (en DVD med Mamma Mu och Kråkan - tack!!). M, lille E och hunden Malte åkte hem för att "kvälla" ettåringen. Frida och lilla I har sedan röjt runt hela kvällen, smått hysteriskt tempo och hööög ljudvolym var det som gällde! De blir riktiga busbrudar när de träffas de där två, det är mysigt. De har verkligen superkul ihop nu!


Frida gjorde närmanden mot S&A:s grannes rabatt. Jag förmanade att hon INTE fick röra blommorna...
"Ä fina tulpanej, mamma, jag gill baja lukta på dom". svarade guldklimpen. Ja, min vän. Det är jättefina tulpaner och SJÄLVKLART får du lukta på dem. Vad jag är glad att hon redan lärt sig se det sköna i världen. Gosunge!

När det randades hemåkning, var Frida så trött och uppe i varv att det blev rena kriget. Hon skrek och grät så tårarna sprutade - varken påklädning, blöjbyte, tandborstning eller nåt annat var godtagbart. Både hos dem, i bilen och hemma fortsatte gråten och gnället. Jag tröttnade ur flera gånger, men skämdes sedan över det eftersom jag ju såklart förstod att Frida var trött och ur form. Bad mum. Men jag bad i alla fall om ursäkt (flera gånger), alltid nåt.

Nu har vi slökollat på schlagern som jag tycker varit föga engagerande i år. Jag har löst korsord under tiden, och funderat på att avvika för att se Robinson på TV4 play istället...

Gonatt och god söndag!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0