En liten tripp

Jag har ju alltså varit i Örebro två dagar. Kurs på Universitetsbiblioteket om "Engelska för webb och utbildning". En dag skriftlig träning, en dag muntlig. Sisådär 8-10 pers från fyra olika lärosäten. En av mina kollegor deltog också, men bara dag 2.


Örebro slott - går det att lägga ut foton från Örebro utan att ta med det?


Jag har släpat med mig datorn, bland annat för att kunna kika in här. Men mest för att kunna jobba lite på lediga stunder - den långa att-göra-listan mår inte särskilt bra av VAB och resor om vartannat! Igår tillbringade jag en massa tid åt att försöka få ett gästkonto på universitetet, vilket tog typ hela dagen trots att jag ringt dagen innan! Igår kväll skulle jag rassla igång datorn på hotellet istället - men NEJ. Den bara stod och tuggade och var heeelt off. Idag fick den bo i väskan, jag provade inte ens...

Förra gången jag var i Örebro spillde jag te över den stackars apparaten. Jag tror gårdags-strejken måste ha varit nåt slags post-traumatiskt stress-syndrom, för nu ikväll här hemma så rullade den pötsligt igång hur fint som helst! Skumt. Men himmelskt skönt.

Hur som helst. Jag kom upp så där okristligt tidigt (04.30!!!) och hann i tid till tåget. Sov som en sten mest hela vägen, utom när jag vaknade till av mina egna snarkningar! Eftersom jag kom fram i god tid, hann jag ranta halva Örebro runt i jakt på hotellet. Det lönade sig dock, för jag fick checka in direkt! Sweet. Mitt rum var litet men superfräscht inrett i grått och mocca, och hade ett svartkaklat badrum med matt glasdörr. Riktigt schysst.

Hotellet överlag var tokfint faktiskt! Hissen var klaustrofobiskt liten och ett par våningar hade en äldre stil, men entréplanet var tokmodernt liksom min våning och en till. De hade en riktigt fin konferens- och loungeavdelning, snygg entré och en väldigt mysig tak-/innergårdsterass (som ju inte var öppen nu tyvärr).


Receptionsdisken på First hotell Örebro



Loungeavdelningen med TV, där väggarna ändrade färg hela tiden...


Jag lyckades hitta en buss och hinna till universitetet i tid, och sedan var det kurs kurs kurs för hela slanten! Efteråt ordnades det gemensam middag, men jag hade avböjt att delta redan i förväg. Jag unnade mig istället ett par timmar på stan, helt själv. LYX för en småbarnsmamma! Sedan gick jag och käkade smarrig mat på ett mysigt ställe som hette Njuta - och det gjorde jag verkligen. (Stället var mysigare än sin webbsida)


Häftig gatukonst som jag snubblade över på väg någonstans...


Dagens sista timmar tillbringade jag mysbyxklädd i min hotellsäng, med näsan riktad mot TV:n. Datorn behagade ju självdö trots många försök, så efter att jag klämt Greys Anatomy och True Blood fick jag slå till på ett mer traditionellt nöje - en bok. Har totalt fastnat i "Låt den rätte komma in", så den plöjde jag tills ögonen liksom föll igen av sig själva. (En av de första böckerna jag läser på MYCKET länge, som inte handlar om barn...)


Här hade jag fortfarande hopp om en media-kombo-kväll...



Hotellfrukost - världens bästa lyx-mys-grej!
(som en morgontrött tyvärr inte drar full nytta av...)


Dag två var lite gäspig - tröttheten från den arla morgontimmen dagen innan kom nog krypande. Men vi kursade och lärde oss grejor igen, och sedan var det tågtajm innan man visste ordet av! Upplevde nästan en overklighetskänsla - vi klev in i ett tåg, det var kolsvart ute hela tiden och vips skulle vi kliva ut - det kändes på nåt vis som om vi inte förflyttat oss! Det var grymt skönt att komma hem, faktiskt. Efter en stund kom pappan och gullnosen också - hon hade just upphämtats från farmor. Hon var vaken så jag hann gosa och krama och prata ikapp lite, skönt!

Stackars Frida hade haft så pass ont i magen/rumpan idag på dagis, att farmor fått hämta tidigare. De hade också köpt lavemang och gett, så på kvällningen mådde hon bättre. Jag tror jag får nippran på det här... Ska ringa Barnkliniken imorgon och höra hur det går med remissen dit, vad de tror om NÄR vi kan få komma.

Nu nattning. Imorgon är det fredagsmys hörrni!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0