Oväntat besök

Idag har äntligen insikten om att julen närmar sig krupit fram en smula. Liiiite feeling börjar infinna sig.

Efter en lugn förmiddag, lunch och som avslutsknorr ett lavemang till lilla fröken Frida (dag 4 utan bajs - då går det inte att vänta längre...), stack vi ut på stan. Centrum bjöd på julmarknad, tomtar i alla hörn, julbelysning och annat mys. Efter lite shopping gick vi och fikade och jag klämde säsongens första lussebulle! Gött. Nu ska det bara handlas lite julklappar då...

Jag fortsatte adventstemat med att klämma in adventsljusstakarna i fönstren hemma. Har väl plockat lite smått här och var i lägenheten, men mest rörde det sig om att blåsa dammet åt sidorna och klämma dit ljusstakarna bara! Både i vardagsrummet och köket står nu adventsljusstakar med levande ljus också, mysigt. Stjärnorna får dock åka upp imorgon, det hann jag inte.

På kvällskvisten fick vi nämligen oväntat besök. Trevligt! Vännen J hade lämnat en kompis vid tåget och stod i princip utanför porten när han ringde och ville kolla vad vi gjorde. Frida skulle just somna (i soffan, en helglyxvana som hon får ha ibland), men såklart blev det då lite sprall först. Hon kläckte också skönaste kommentaren, när vi sa att J skulle komma upp:

- Varför kommer J? Har han ont i benet eller?


(För flera veckor var J faktiskt här och fick hjälp med ett trasslande ben av sambon. Vi har inte pratat ett ord om det sedan dess. Hon har gott minne den där ungen!)

Vi tre tillbringade kvällen nedhasade i soffhörn och fåtölj, klunkande Dufvenkrooks blåbärs & lingonglögg (god!) tittade på filmen Änglar & Demoner, provade min akupressur-ring och spikmatta, babblade och mös. Trevligt, det var som vanligt alldeles för länge sedan vi sågs!

Nu ska jag hoppa i säng här! Går inte att sitta i vardagsrummet längre, det luktar APA av brända däck. Någon raggarbil körde just en burnout som hette duga precis utanför - ni fattar ju hur massivt det var om det luktar ända in hit! Eller är det kanske bara ännu ett bevis på att vi har gamla otäta fönster..? För det har vi - allt hörs också. Folk med rullväskor, musikkrämande raggare, på-väg-hem-från-korgen-gräl och annat som man gärna slipper. Jag är glad att vi har sovrummet (med nya 3-glasfönster) in mot gården...

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0