Andningspaus

Jag kom i säng alldeles förskräckligt sent igår kväll. Jag satt och väntade på "min tur" vid datorn mest hela kvällen - hade tagit kopiöst många foton som jag ville föra över och få in på bloggen. Men nån enstaka gång ska väl sambon få lägga beslag på datorn också!

Under tiden zappade jag mest rastlöst på TV:n utan att fastna för någon av alla filmer som gick, men tog mig även för att hänga tvätt och röja lite i köket. Halvtrist kväll utan större helgfeeling, även om det var vackert med den snutt av å-draget med alla stämningsfulla marschaller längs Galveån som vi kunde skymta från vardagsrumsfönstret. Fattade inte riktigt förrän efteråt att jag ju kunnat gå ut och kolla cirkusgatan och annat även så pass sent... Klantigt. Det hade nog livat upp en smula.

När jag väl fick tillgång till datorn blev jag alltså kvar där länge, hoppade i säng på värsta komma-hem-från-krogen-tiden. Hostade på natten och hade lite svårt att sova bra. Frida vaknade sedan 06.30, vilket är minst 1,5-2 timmar tidigare än vad hon brukar på helgen. Gaaah. Det första hon sa var "Jag vill titta på TV". (EXAKT samma visa som igår morse, alltså: Hm. Så vill  vi inte ha det, TV-tittande på morgonen kanske snart är ett minne blott...) Jag försökte få Frida att somna om. Gick inte. Hon kämpade på i nån halvtimme men sedan rasslade hon och pappan upp, medan jag försökte somna om. Utan framgång.

Jag ska egentligen inte klaga. Alls. Jösses, det finns barn som är vakna mer än de sover på natten, och de som alltid vaknar 5. Vi har tur och vi vet om det! Det är bara så lätt att bli ett gnällmonster, när man sovit typ 3-4 timmar. Det hjälper inte att det mest är självförvållat! Pappan hade dukat fram värsta hotellfrukosten, men ändå var jag muttrig som få. Skäms på mig! Och medan pappan har hjälpt vänner att flytta idag, har jag gått runt här och varit en alldeles för dålig och otålig mamma. En tråkig mamma som inte hittat på nåt kul mer än att läsa böcker. En mamma som pratat med stränga rösten för ofta. En mamma som borde skärpa sig!

Nu fick jag dock en frist, en lugn stund! Flytthjälpandet är avverkat och sambon hann åka med dottern på simningen istället för mig. Jag tror det var lika bra för alla, haha. Frågan är om det verkligen räknas som en vilopaus, om jag väljer att dammsuga istället för att sova? Det finns MINST lika stort behov av båda delarna, tro mig. Belöningen blir duschen efteråt, eftersom den för ovanlighets skulle kommer att ske i stilla ensamhet. Kanske med nån bra musik i bakgrunden... Tror baske mig jag ska slå till med levande ljus också!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Vi kom också i säng vid fyra tiden. Var svårt att få med mig sambon hem efter den fantastiska bröllopsfesten - han är inte förkyld och behöver sova som jag...

2009-09-06 @ 21:05:48

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0