Fredagsmys?

Eftermiddagen tillbringade jag på minnesstund över en bortgången kollega. Efteråt hade all jobbenergi runnit ut i sanden, kände vi alla som varit där. Vi bara funderade på livets stora frågor och längtade efter våra nära och kära! Jag packade därför ned allt jox och drog hemåt, lagom för att ansluta till familjen på hälsocentralen. Åh så ljuvligt, att få små och stora familjearmar runt sin hals igen.

Den lilla doktorsrundan blev TRE timmar! Vi lämnade Fridas urinprov på hälsocentralen, det var negatvit på allt utom två vita blodkroppar. Kan tyda på att nåt är på gång, eller bara en förorening i förvaringen. För säkerhets skull ville de att vi lämnar ett nytt prov på måndag morgon, så ska de göra en odling.

Eftersom hostan fortsatt ganska ordentligt i vågor under dagen och Frida är lite andfådd (plus att hon hade feber för någon vecka sedan), frågade vi om de tar prov för att utesluta svininfluensa (där hosta ju är ett tydligt symptom)? Då blev vi skickade till barnkliniken på sjukhuset, eftersom vi "hör dit" tack vare astmabehandlingen. Där fick vi vänta rätt länge, så vi pasade på att mata i Frida en burkmat spagetti och oss själva en Subway-macka under tiden. Inte det jag tänkt mig som fredagsmysmiddag precis, haha, men det fick duga!

Väl inne hos läkaren, var Frida ett under av hjälpsamhet. Hon lät sig undersökas på alla tänkbara vis, "aaahhh"-ade och visade öronen och klät honom klämma och känna och lyssna överallt. Slutdom: Hon är bara vanligt förkyld och vääääldigt astmahostig. För frisk för influensa bedömde läkaren! Skönt. Fick också beskedet att vår lilla fnutt inte heller räknas till riskgruppen, eftersom hon inte har tillräckligt grav astma. Behöver inte vaccineras, ej heller få Tamiflu om svinisen skulle segla in. Fint som snus! Bara att ta det lilla lugna och fortsätta inhalationsmedicinera tills kraxerierna bedarrat, alltså.

Efter allt detta kollande ramlade vi äntligen in hemma runt halvsjutiden. Efter att Frida fått kvällsmat och ompyssling med nässpray och så, slocknade vi alla tre i dubbelsängen vid halv åtta! Jag släpade mig dock upp efter nån timme och ska nu glida ned på spikmattan i TV-soffan. Tror att vi kommer att vara lite sega inatt hela bunten! Håller tummarna för att hostan håller sig hjälpligt borta...

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0