Vi måste visst prata lite. Igen.

Vår vilda lilla blomma. Sååå underbar, så go, så rolig - och så kaxig att hälften kunde vara nog ibland!


Just nu är Frida inte riktigt så snäll som man kunde önska på förskolan. Tydligen är det i och för sig allmän anarki, väldigt många av barnen är bråkigare än någonsin och testar gränserna hela tiden. Men ändå. Frida gaddar ofta ihop sig med annan tjej och är tydligen ganska bufflig. Låter inte alla vara med. Får humörsutbrott, puttar undan de mindre och ska själv komma först, knuffas, retas och slåss ibland om det blir en tillräckligt trängd situation.
Ni hör ju - inget att vara stolt över precis. (Men kanske ganska typiskt tvåårstrots.)

Just idag hade Fridas "kompanjon" gjort något tok mot en mindre kompis i gruppen och Frida stod bredvid och skrattade. När personalen såklart sade till på skarpen att man FÅR inte göra så och inte heller skratta sådär, det är inte snällt, svarade Frida genast:
- Jag skrattar inte åt de här. Jag skrattar åt min mamma!

Va?! Uppstudsiga lilla räka. HUR i hela världen kan hon vara så jädrans fiffig och komma på sådana där smarta undanflykter? Redan? Hon är ju för guds skulle bara två och ett halvt... Kan man vara beräknande redan då? Tydligen. Det gäller att bita sig i tungan, ska jag säga, för att inte skratta när hon blixtrar till med något helt oväntat. Man får anstränga sig! Ofta.

Gissa om vi pratar mycket om kamratskap, att vara en bra kompis, att ta hand om varandra, att vara snäll och trevlig, att förskolan är till för alla, att alla måste turas om och sådant härhemma nu? Milde tid. Jag kommer att tjata hål i skallen på gullnosen tills hon skärper sig!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: farmor

Heja,heja!

Jag skrattar gott när jag läser bloggen.Frida är en helt underbar tjej och visst vill man skratta åt

hennes kommentarer.Många människor är engagerade i Frida men det finns mycket vilja i Frida.

Frida lyssnar bra om man inte snackar för mycket och är mycket klok.Två kvällar passade vi Frida som var mycket foglig och lätt att ha att göra med.

Nu har Frida en mycket bestämd farmor som är van vid trilskande gymnasieelver så Frida testade inte sina gränser här hemma.

Fridas pappa har ju två syskon som han kunde bråka med hemma när han var liten.Han älskade att brotta ner sin äldre syster Annika.Frida får komma till farmor och farfar och kivas här hemma.Jag tror att alla barn har ett behov av att på ett juste sätt få kivas.Förskolan som Frida går på är ett toppenställe.Jag har besökt alla förskolor i Gävle i tjänsten.Det är bra att personalen lägger sig i.Det finns ställen där personalen inte ser så mycket och barnen själva löser de flesta konflikterna.

Nu finns en ledig farmor pensionär som kan ställa upp men jag tror att unga familjer vill sköta sig själva och byta tjänster med varandra.Det är ju också toppen att göra så.

Hälsningar från Fridas farmor.

2009-09-03 @ 14:27:32

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0