Jag, en krämjunkie

Jag har en lättare störning på att köpa krämer av olika slag. Handlar jag inget annat under en shoppingrunda, så kan man ge sig på att någon liten handkräm kommer med hem åtminstone. Eller någon ny hudkräm. Eller åtminstone en kräm för torra läppar!

Härom veckan kom därmed ett välkommet paket hem till mig. Det innehöll en ansiktskräm, en ögonkräm och ett koncentrat mot djupare rynkor. Tackar tackar! 

Anledningen till att det trillade in lite prylar sådär i lådan bara, är att jag är buzzador. Det innebär att man ibland får prova olika varor och tjänster gratis, dela med sig i bekantskapskretsen och sedan lämna sin egen och andras ärliga åsikter om produkten. Man får chans att prova nya saker (gratis, som sagt) och ett bra tillfälle att socialisera lite med omgivningen, den enda motprestationen är rapporten jag ska lämna efteråt.

Den här gången var det L´Oreals nya serie Youth Code som skulle provas, och berättas om!


I förgrunden ser ni förpackningarna, i bakgrunden själva produkterna.


Sedan dess (i kanske tre veckor?) har jag nu smörjt och smörjt med dessa nya stjärnor, och jag måste säga att jag gillar dem. Det är en skön känsla i alla tre krämerna! De känns "rika" och krämiga, något jag med lite torr hy gillar. Samtidigt - och detta är det jag gillar mest - blir man inte blank i huden av dem! Åtminstone ansiktkrämen är lätt mattifierande, vilket faktiskt märks. Jag har så himla lätt att svettas i ansiktet, så på mig brukar det inte funka något vidare, men den här känns faktiskt icke-blank. Dessutom upplevs det nästan lite svalt när man smörjer på den, lite "mentholigt" liksom.

Den där tuben med koncentratet ska man smörja på drjupare rynkor, allra först. Jag brukar inte använda den typen av produkt och glömmer varannan gång bort att det inte är ögonkrämen, så den har en tendens att hämna på fel ställe... Den ska ju sitta på rynkan mellan ögonbrynen som Frida alltid påpekar att den sitter kvar, haha! Men tuben är ganska stor och generös, det känns positivt - jag tycker sådant där brukar vara BÅDE tokdyrt och pyttelitet samtidigt annars.

Har jag upplevt nån tydlig och/eller synlig effekt då? Hmmm. Det står att huden ska kännas utslätad (njaaaaa), återfuktad (japp!) och uppfriskad (jadå). Ansiktsdragen ska se  utvilade ut (eeeeh - tror inte en nattsuddare är rätt testperson för det, tyvärr!), hudtonen ska bli full av lyster (inte vad jag märkt) och rynkor ska ha reducerats synligt (nej, det tror jag faktiskt inte, tyvärr - inte vad jag själv kan se i alla fall). Hyfsat resultat men inget omvälvande, skulle jag säga. Mer än känslan, som jag gillar!

En stor nackdel kan jag se: Både ansiktkrämen och ögonkrämen är i glasburk, En tung, rejäl glasburk. Passar sålunda in för att ta med på resor, och dessutom inget vidare om man råkar tappa ned den i handfatet. Trust me - jag har råkat göra det förr - och det KAN bli skador på emaljen då!

Nåja. Nog tuggat om krämerna. De kostar ca 175 kronor styck - och jag såg att de var på kampanj för 149 kr på Åhléns förut!

Vill du också bli buzzador? Lämna en kommentar här med mailadress och namn (eller kontakta mig på annat sätt, om vi känner varandra), så fixar jag en inbjudan!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0