Nattliga upptåg

Del 1
Igår kväll strax efter midnatt kom Frida plötsligt uppvinglandes. Hade kravlat över sovande pappans ben, ledsen och pipig. "Jag längtar efter Iiiiiii..!" (hennes kompis) Jag var fortfarande vaken, så jag fångade upp den (nästan halvsovande) lilla ledsna och tröstade med kramar.

Jag passade på att sätta Frida på toaletten, när hon ändå var uppe. Oftast är det pottan som får tjänstgöra sådana gånger, men den stod redan "på pass" bredvid sängen i sovrummet. Frida kurade trött in sig mot min axel hela tiden, men när jag satte ned henne på ringen lyfte hon yrvaket på huvudet och sa med liten, raspig, sömndrucken röst:

- Är... är... är det här handfatet..?

Lilla sötvimsare. Jag förklarade att det såklart var toan, hon kissade då snällt och somnade sedan om nästan genast när jag lade henne på kudden.

Del 2
En halvtimme senare (då jag fortfarande satt och datorknappade i vardagsrummet), var det dags igen. Nu riktigt stampade hon när hon kom uppyrandes, arg som ett bi. Med barsk ton kläckte hon ur sig:

- Klä på mig!!!

Jag fick fånga in, krama igen och berätta att nej, några kläder mitt i natten skulle vi inte ta på. Sooova var det som gällde nu. Hade hon drömt nåt?

- Ja, men... men... men det kommer bara FLUGOR i min säng hela tiden!

Hon somnade om bredvid pappan i storsängen den här gången. En säng full av flugor låter ju inget gosigt alls! Men de tycktes ha flugit bort när jag sedan lade mig, för då lyfte jag över henne till egna sängen igen och det funkade - sedan snarkade hon hur gott som helst resten av natten.

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0