En bilresa och en flygresa...

...och en liten bilresa till. Koh Lanta-Krabi, Krabi-Arlanda, Arlanda-Gävle. Mer behövdes inte för att lämna det avkopplande, ljumma, skönt slappa livet i Thailand och komma nedramlandes hemma i vardagen. Poff! Att komma hem är så verkligt att det är overkligt, haha.

Vi gjorde alltså gemensam sak med familjen D från Västervik, hyrde en minibuss ihop och tog bilvägen till fastlandet via två korta färjeturer. Mycket smidigt! Det tog inte alls lång tid, jag kan UTAN TVEKAN rekommendera alla som ska flyga till Krabi och vill till Koh Lanta att förboka en egen minibuss och åka direkt dit. Såååå värt det, istället för att fastna i stan (om man längtar efter strandliv, alltså).





När vi kommit tillrätta på hotellet i Krabi, gick vi ut på stan ihop. Kollade marknaden, shoppade lite... Sedan delade vi upp oss, kikade runt lite mer och käkade middag var familj för sig. Familjen D hade hamnat på en av restaurangerna vi besökt under våra första dygn i landet! Skumt sammanträffande.


Vårt hotell, Green House Hotel. Helt ok för nån övernattning! Bra pris. Ingen pool.



På hotellet varnade de för... för... tja... vad? Ingen aning.



På denna gata låg vårt hotell - fina gatuskyltar i Krabi stad tycker jag.



Ytterligare nån ny, obekant spännande frukt. Nån som vet vad det är??


Sent på kvällen satt jag vid datorn på hotellet när familjen D kom hem. Då bestämde plötsligt jag och mamma A att vi skulle ut och besöka nattmarknaden! Sagt och gjort. Pappor och barn i säng, mammorna på språng för att göra av med sista våra baht (= thaipengar). Det var en mycket lyckad och trevlig runda! Jag köpte bland annat skor till mig och flera barbies med tjusiga klänningar till Frida.


Nattmarknaden i Krabi; den var stor och lång och myllrig och härlig!



Kom och smaka... på... grillspett av olika slag??



Att de käkar det här är faktiskt heeeelt obegripligt. Larver? Nej tack. NEJ tack.


Efter en sen nattmarknadsrunda (i säng kanske vid tre?) och en okristligt tidig morgon (frukost 06.30...), var det dags. Taxi till flyget, väntan, mera väntan, ytetrligare väntan - och så hemresa! Frida var jätteduktig på flyget. Hon sov bara en enda liten timme (tack skaru ha, skrikbebis några säten bak!) på hel vägen, men höll ändå humöret uppe hela tiden med pyssel och läsning. Imponerande!





Dags att gå mot planet! Framför pappan och Frida går familjen D.



Nosen på vårt plan.



Frida är redo. Dags för avfärd!



Inför avfärd - det är mitt i natten hemma och vi har en låååång resa framför oss.



I luften till sist. Hejdå gröna, vackra, varmhjärtade Thailand!



Frida klistrar feer och småsnackar förnöjt.



En liten slummer fick vi i alla fall. Skönt! Hade gärna fått vara tre timmar till...



Man insåg att vi var på väg hem när rutan blev vackert frostig!



Är vi framme snart, mamma?



Man får ett schyrre mottagande när man kommer hem, tycker jag. Tackar!


Det var kallt hemma. Inte egentligen, kanske minus fem bara eller så. Men när man kommer från värmen och fukten, känns det torrt och dragit hur man än gör. Det är bara att bylta på sig, hur ovant det än känns!


Frida ser lite... stel ut. Och trött var hon, som en skrutt!


(Fast får man viska lite tyst att själva svalkan faktiskt känns en smula SKÖN också på sitt vis, för en sån övervarm typ som mig?)

Snälla L kom med vår bil och våra ytterkläder och körde oss hem. Tack! Vi var såååå möra och sååå trötta, men sedan sov vi ruskigt gott. I EGNA sängen.

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0