Funderingar inför framtiden

Idag på vägen hem från dagis var Frida full av funderingar!

- Mamma, jag längtar efter sommaren.
- Varför då Frida, vad längtar du efter?
- Jag tycker det är jobbigt att klä på sig alla kläderna. Då kan jag ta av mig skorna och byxorna och bara ha klänning på mig. Och då kan jag kissa ute, kissa i gräset!


Sååå sant - särskilt det där med att slippa ytterkläder är ju fantastiskt skönt! Men tydligen annat också. Lilla hjärtat. Undrar om nån av pedagogerna längtansfullt drömt högt idag om att slippa det eländiga overallsträsket? När jag informerade om att det dröjer ganska länge innan det blir sommar, muttrade Frida lite missnöjt. Men när jag sa att man får passa på att åka skidor och snowracer tills dess, blev hon glad som en lax igen.

Efter en stund kom nästa fundering utploppandes.

- Mamma, vad blir du när jag blir mamma?
- Om du får barn, så blir jag mormor. Annars om du blir vuxen utan att ha barn, så blir jag väl bara... gammal, liksom.
- Om jag får en bebis, vad blir pappa då?
- Då blir han morfar.
- Jag ska få bebisar, jag ska få MÅNGA bebisar jag. Åtta bebisar. Och åtta barn. En hel BUNT bebisar ska jag få! När jag börjar skolan.


Hahahaha. Familjen Annorlunda, släng er i väggen! Och jag tror visst att blommor och bin-samtalet måste komma tidigt i den här familjen - jag menar, när Frida börjar skolan...?! Hihi. Men det är klart, ska hon hinna med åtta kids (eller eventuellt sexton, det var lite oklart om de åtta barnen var UTÖVER bebisarna eller om hon pratade om samma individer som växt upp lite?) så lär hon ju börja i tid och inte vänta i evigheter som sin mamma...

Min egen högst konkreta fundering inför den allra närmaste framtiden, är väl HUR mycket snö det egentligen kan komma på ett par månader i mellansverige?! Nu har det vräkt ned snö ända sedan lunch och det tycks inte vara på väg att ge upp ännu... Nu är nog nästan lägenhetsboende (check!) och varmgarage (check!) ett måste för att inte skrika rakt ut av skottningströtthet! (Men vi lyxlirare njuter fortfarande. Fatta till exempel att dagisungarnas overaller ALDRIG är leriga den här vintern - en stooor bonus!)

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Ulrika S

Mutter, mutter, mutter.... Jag tvättar hellre overallen varje vecka än skottar snö varje dag!!!!

2010-02-10 @ 09:33:18
Postat av: Jenny E

Ulrika: Jag förstår dig. Ni har ju liiiite mer jobb med det här vädret än vi. =)

2010-02-10 @ 21:14:03
URL: http://busblomma.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0