Syre - och en del snö

Jag kunde inte riktigt hålla mig inne hela dagen, trots allt. Jag tänkte att det är nog bra med lite frisk luft, lite syre för mig och lillbruttan också. En liten prommis borde vi väl palla med, hosta eller ej. Jag såg i tidningen att det anordnades något som kallades Vinterfestivalen i Boulognerparken idag. Trevligt! Det vore väl lite lagom att gå och kika på?

Jag glömde liksom bort att det är mayday-läge utomhus.
Barnen från Frostmofjället-feeling, så att det räckte till och blev över.

Som sagt - minus 13 grader och toksnöyra sedan ett par dygn. Igendrivna vägar och gångstigar. Det var MINST sagt motigt att dra barnvagn, men ungen hade antagligen förfrusit sig på en snowracer idag. Nu kunde jag i alla fall bädda in henne under filt bakom regnskyddet i vagnen - särskilt småtårna uppskattade det på hemvägen tror jag!


Det finns inget dåligt väder...? Nåja. Bra kläder underlättar!


Jag är ju inte den som fryser särskilt lätt så länge jag rör mig, jag svettades såklart istället påbyltad som jag var. Det närmaste jag kom att vara riktigt kall, var när jag var tvungen att ta av mig vantarna och assistera lilla fröken lager-på-lager när det var toatajm. Jag satte först ned Frida på bajamaja-ringen, men då illskrek hon i högan sky och vi insåg båda att en position i svävande läge var MYCKET mer lämpligt en dag som denna (förutom för min rygg, men det kunde vi inte ta hänsyn till!).

Det blev faktiskt trevligt. Liksom familjär stämning på något vis, eftersom det var vädigt få personer där. Inte så förvånande! Men ett litet gäng tappra själar var vi.

Vi kollade in hundar som gjorde lydnadstrick coh agilityuppvisningar. Vi försökte kika på snöskulturer, men de hade liksom redan blivit lite... gömda och mjuka i konturerna av allt nedfallande vitt. Vi kollade på målningar från förskolebarn. Vi åkte en tur i vagn bakom hästen Berta. Vi käkade grillkorvar. Vi kollade in tecknad film som vsades mot en snödriva. Vi applåderade elddans och eldskulptur. Vi småpratade och fick information om långfärdsskridskor. Och emellan alla grejor, dansade vi och busade för att hålla oss varma!


Nån typ av elddans, som eldrädda Frida knappt ville se.

 


Vi åkte en uppskattad runda på hästen Bertas vagn!

 


Träden var vackert upplysta, det var stämningsfullt!
(effektfullt med snöyran som synliggjorde ljuskäglorna)


Efter två timmar i snöstormen kom vi hem med högröda kinder och fuktiga kläder, till en pappa som hunnit vila ikapp efter skottningsinsatsen och lagade smaskig middag till oss. Hurra!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0