"Nu är det inte juldagar längre..."

"...men vi är lediga ändå." Så säger Frida, som ett eko på att jag svarat fyrtioelva gånger att nej, det är inte jul längre och nej, jultomten kommer faktiskt inte mer inom vääääääldigt lång tid. (Möjligen kanske när vi kommer till morfar, åtminstone har han lämnat julklappar där.) Nu är det nytt år och spännade med det istället, snart fyller du ju tre år, habla habla habla...

I andan av detta icke-julande plockade vi ihop tomteriet här hemma idag också. Granen strippades och plockades nu på kvällskvisten ned i väääääärldens största plastsäck. Tomtarna (alla åtta, typ) stoppades i kartong, likså krubban från Madeira och fina speldosan med jultema som Frida fått i år.  Elljusstakarna och stjärnorna får dock vara kvar uppe längre - de ger så mycket mys!

Jag har dragit en runda på stan idag också, köpt underställ och fleece till mig som behövs i kylan och snöovändret. Har också kompletterat julklappar till morfarn och M, helt enligt det vanliga temat "äsch, kanske vi skulle ha haft en grej till åt dem förresten" som uppstår när man får mer tid på sig att handla. Vi sticker norrut på måndag och har just bangat bilkörandet. Det har kommit typ 50 cm snö på ett par dar, nu väntar sträng kyla och det är snorhalt ute - tåg kändes plötsligt som det smidiga och säkra alternativet! (Även inräknat troliga förseningar...)

Smidigt är det, för det tar knappt 4 timmar till Östersund. Fyra timmar av icke-sitta-still-tvång för små tjejer med myror i brallan, minsann. Men för packnings-kontroll-mamman som helst vill vara förberedd på ALLT är det inte så himla bekvämt. Det lär kräva lite energi att optimera packningen för en sån som mig. Det ska bli 30 grader kallt och sambon vill helst åka skidor. Eeeehhh.... Hjälp. Var är vacuumpåsarna som gör allt pytteplatt?! Och så ska ju bilstolen med. Hejja. Bara den och skidfodralet räcker ju liksom. Vi skippar barnvagnen, ungen får gå, haha. (Alltså: Vi brukar knappt använda vagnen däruppe, vi klarar oss nog utan.)

Nä, nu ska jag avsluta nåt litet projekt och natta mig. Lika bra att försöka spara värsta nattsudderierna till packångesten/resfebern imorgon! Hade tänkt packa under DAGEN imorrn, men redan nu dök det upp nån liten plan på en vända till Team Sportia, ett kvarvarande ärende måste uträttas på stan och säkert blir det nåt mer. Hade också biotankar som inte tagit form än... Det blir väl sent som vanligt - jag är ju obotlig med det där. Men jag måste i alla fall inte vara pigg vid ratten sen!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0