Svalka via blötläggning och mathandling

Lagom tills det var halvmolnigt - men fortfarande olidligt varmt! - åkte vi till Hemlingbybadet på eftermiddagskvisten. Två förhållandevis små pooler (en grund för småttisar och en djupare för annat löst folk), en massa mygg och bromsar, härligt avsvalkande (eller otäckt iskalla, beroende på vem man frågar) uteduschar och en rejäl gräsmatta (med mestadels rätt brant lutning) som härligt nog var nästan folktom! Skönt.

Frida tillbringade de första 10 minuterna med att oja sig, protestera och gny. "Nej nej nej, det är kallt, jag vill upp, inte så" osv osv. Efter lite bit-för-bit-lirkande så var dock tongångarna HELT andra, mycket gladare. Lätt besatta faktiskt... Men att sola genom att ligga i svalt vatten i en grund barnpool funkar fint för mig! Frida hoppade från badstegen, simmade med armpuffar och plaskade glatt.






Den lilla glada försökte givetvis också envist att socialisera med de andra tre barnen som var där. När Frida inte ens äter klart kakorna vid fikapausen, då vet man att det är nåt hon gillar som drar! Men till sist var vi ju ändå tvugna att få upp och hem ungen, vilket var omöjligt utan tårar. Sötnosing!

Förresten: Vi handlade på Willys på söder efteråt.
OH MY GOD. Så skönt.

Jag struntar i om det blir dyrt - fortsätter det att vara så här störande varmt, måste vi nog åka och handla på Willys varje dag. Lääänge. Bättre sätt att bli helt normalsval finns nog inte! Kyla. Kyyyyla. Så underbart. I´ll be back!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Vilken tur att du fann svalka - man kan ju bli tokig av värmen annars! Jag själv är ju inte gjord för temperaturer över 25 grader - rödhårig och fräknig som jag är tål jag inte solen nåt vidare - värmen gör mig bara seg och i längden panikslagen...



Tack och lov verkar vi ha behagligare temperatur här på västkusten - idag lite drygt 20 grader i skuggan. Välkommen!

2010-07-05 @ 23:23:17

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0