Tokteater i tokvärmen

Idag gick liksom bara dagen. Gled iväg på något underligt sätt. Swopp - borta!

Sover man länge (till 09.15 idag, tack Frida!), slöar innan frukost, myser och läser bok ihop - ja, då går halva dagen bara på det... Sedan har jag svettats ihjäl här hemma medan jag bland annat ringde hälsocentralen (ska kolla Fridas vaxpropp (?) och röda ögonkant på onsdag morgon!) och sökte råd från bilreparatörer om droppet under bilden (med största säkerhet kondens och avrinning från AC:n som får jobba ihjäl sig i värmeböljan).

På eftermiddagskvisten åkte vi mot Högbo! Pappan hade fått avbokningar och därmed någon extra ledigtimme, så honom hämtade vi upp på vägen! Sedan satt vi och smälte bort i värmen medan det pågick knasbusig barnteater - Loranga, Masarin och Dartanjang.

Frida tyckte det var kul. Och lite läskigt. Och spännande. Och högt ljud. Och roligt. Sista kvarten höll väldigt ofta för öronen - hon kan tycka att det är lite jobbigt när folk gör "fel" och i Lorangas värld görs det ju bara knäppiga grejor! Men direkt när det var slut, tog hon händerna från öronen och utbrast glatt:

- Det HÄR var en rolig teater!

Tokunge! Sedan tassade hon runt och hälsade andaktsfullt på skådespelarna efteråt, ganska uppsprallad.

Vi marcherade direkt från teaterscenen till BADET. Jösses så skönt det var med ett kvällsdopp! Frida körde en sedvanlig 5-10-minuters proteststund (Ooooh, det är kallt, nej nej, jag törs inte! osv), doppade sig sedan och ville aldrig mer gå upp. Hon frustade runt där som en liten säl i över en halvtimme, skulle jag gissa. Jag som inte heller går upp i onödan plaskade intill, medan pappan är mer normal i sitt blötläggande kan man säga.

 

 

 

 

 

 

Efter denna sköna njutkväll blev klockan mycket - det blev middag på McDonalds på hemvägen. Där träffade vi vänner från Bollsta, alltså hemifrån för min del! Lustigt sammanträffande, och en trevlig överaskning! Jag fick en chans att skvallra ikapp lite och Frida lekte som en galning med deras tre döttrar tills tröjan åkte av, blöt av svett. (Mammas jänta, det där...)

Hemma blev det snabbduschning och nattning pronto - ändå somnade ungskrutten runt 22.30. (Vilket bör generera en sovmorgon till framåt 9.30, om jag har riktig tur!) Själv håller jag nu fortfarande på att flyta bort, trots maximalsval klädsel och öppna fönster. Nog är det sommar i år, alltid!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Vilken sommar ni verkar ha på er sida av Sverige! Vi har haft det gott här med, så gott att det blev ett rejält, tokrejält, åskoväder här igår kväll... E som inte hunnit somna blev jätterädd - stackars liten. Vi vuxna var inte så kaxiga heller när himlen lös hela tiden och det regnade hårt och på tvären.

2010-07-14 @ 00:24:36

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0