Värmebölja

27 grader varmt - i skuggan.
En dagistrött och hungrig treåring.
En mamma som blir varm i ett huj.
20 försenade biblioteksböcker i en ryggsäck.

SVETTIGT.

Jag lånade inte hem en enda bok idag, när vi lämnat tillbaka den bunt vi haft hemma. Semestertider stundar, och det blir så knöligt om man är på andra sidan Sverige eller så när lånetiden plötsligt går ut - det är inte ens säkert att online-omlån är lägligt. Men jag har ju senaste tiden lånat minst en handfull vuxenböcker och en ryggsäck full med barnböcker varenda gång, så att gå därifrån med tom packning kändes... mycket märkligt. Nästan lite naket.

Efteråt cyklade jag och Frida upp på söder och köpte glass - det gick liksom inte att göra annat i den här galna värmen! Fast Frida var inte helt presentabel egentligen - hon var full med färg. Dels helt okej "tatueringar" som en av pedagogerna målat med ansiktfärg på armarna, dels inte alls okej svår-borttvättade streck som hon själv busmålat med fel penna på överarmarna, ena benet och runt munnen...


Cool raket, fina hjärtan - och lite tunna tuschrester på överarmarna...


Pigg unge med lortliknande ritrester kring munnen... Hon hade visst skämts rejält.


När vi äntligen kom hem, blev det mat-mat-mat för knorriga magar, som pappan trixade fram i ett huj. Sent som attsingens, hoppsan - vad skönt det ska bli när vardagstiderna inte stressar längre!

Därefter?
Gissa.

Duschning och skrubbning av liten sandig dagislort med tuschpenne-mustasch, såklart! Och så pang tjong i säng med lillpärlan, därefter ned i soffan med jobbdatorn i knäet för min del. Två jobbdagar kvar till semestern (tjohoo), men de räcker inte riktigt till, som vanligt.

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0