Fredagsduns i soffan

Puuuuuuuuh. Så kändes det när jag äntligen fick landa i soffan och slå på TV:n. Puuuuuuh.

Först hade jag klarat av jobb jobb jobb, såklart. Sedan att handla i sällskap av Frida och kånka hem tunga och många kassar från bilen. Därefter vidtog matlagnings-SM. Pappan hade hittat ett trevligt recept och handlat hem det vi skulle ha, men stannade själv på träning efter jobbet. Jag hamnade följdaktligen i skottlinjen för att kocka ihop det hela...

Det var snabblagat, faktiskt. Och GOTT! Efter att man SKALAT TIGERRÄKORNA vill säga... De var många, med DUBBLA bajssträngar. Tog sjukt lång tid att skala dem - jag säger bara HALLELUJA för att jag fixade ihop något snabbare till Frida innan jag började.

Det hann bli sent och Frida klippte med ögonen redan tidigt. Otakt! Till sist somnade lilla gumsingen i stolen vid bordet, bakom ryggen på mig medan jag stekte räkor. Sicken tur att hon sitter kvar i den gamla "bebisstolen", annars hade hon väl dråsat i backen! Jag gick snabbt och nattningsfixade henne. Hon somnade om på pottan. Och på skötbordet. När jag skulle peta ned henne i sängen, yrade hon dock om att hon ville "se kjolarna på dansprogrammet" som jag lovat, så jag lade henne i soffan och hon somnade POFF. Men när jag försökte bära in henne i sovrummet för snabbt, vaknade hon till igen och hann säga hej till pappan som just kom hem. Men sedan var det till sist morsning och goodbye på riktigt.

Men hörrni. Dagens i-landsproblem, va? Ingen fattig rackare skulle gnälla över något liknande. "Åh, vad jobbigt att laga maaaat, och handla en massa grejor, åååååh så jobbigt och jäktigt att hinna lägga barnet i sin egna säng, ujuj".

Hm. Vi har mat på bordet. Och den blev riktigt god!
Sedan fick jag se TV och käka smågodis. Och surfa.
Faktiskt klämde jag ett par glas VIN också.
Fredagsmys så gott som något!

ZzzzzZzzzz. Nu ska jag joina de sovande familjemedlemmarna!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Stackars tröttskrutt, somna mitt i maten! Inte så ovanligt som man kan tro, när jag arbetat eller praktiserat på förskola hände det rätt som det var...



Riktigt go fredagkväll du hade annars, efter stressen alltså...



Här har dagen gått i ett lugnt tempo, det enda vi gjort är att surfa, äta, tvätta bilen och gjort klart en virkad pekbok till bebisen. Imorgon väntar dop, finkläder och kamning i arla stund alltså eftersom vi ska åka tio mil i bil.

2010-03-20 @ 23:27:50

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0