Jag ska ta nya tag

Jag har börjat simma! Jag menar, nånstans ska jag väl visa upp den lilla spillra till solbränna jag fick i Thailand! Eller?!

Nejdå. Solbrännan (den som typ redan försvunnit) struntar jag i. Jag har gått med i Gävle simsällskap, i deras motions- och masterssektion. Det innebär att man får simträna på fasta tider - måndags- och onsdagskvällar - med viss teknikcoachning. Ja, och tidiga söndagsmornar är det fria pass, men den tiden kommer jag knappast att vara någon frekvent deltagare...

Man får följa upplägg/pass på sisådär 1500 meter. Lite blandad kompott av simsätt och allsidig träning! Jag känner mig taggad, det ska bli kul att komma igång och kanske dessutom utvecklas! Jag började i måndags, men missade i onsdag när jag var i Västerås.

Jag har redan fått lära mig nya armtag i bröstsim, för mina tidigare var alldeles för breda. Jag paddlade runt där efter de nya tipsen medan jag försökte ignorera att de nya smala tagen fick mig att känna mig som att simma hundsim, och till sist började jag förstå hur jag skulle göra. Kul! Roligt var det också när jag fick kommentaren "annars tycker jag faktiskt att du simmar riktigt bra" efter genomgången! Sträckte genast på mig, stolt som en otränad tupp, haha!

Ikväll är det dags igen. Tyvärr är inflammationen bättre men inte på-med-linser-bra, och jag har nån slags förkylning på G tror jag. Men jag petar i astmamedicin, försöker ta det lugnt - och ta mig fram!

Om man som jag är så närsynt att man börjar se suddigt efter nån decimeters avstånd, känns det nämligen INTE lattjo att simma utan linser... Men det får gå. Det blir brillor på fram till bassängkanten, sedan får jag trycka näsan tätt mot lappen med instruktioner om passets innehåll för att hålla mig till schemat. Jag känner väl när jag simmar emot repet, haha!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Annika

Vad kul att du kommit igång med simning Jenny. Du har ju en klar talang för det!

2010-11-29 @ 20:05:32
Postat av: Jenny E

Annika: Tack! Idag pallrade jag mig iväg trots förkylning, inga linser och snöstorm - det är inte all träning som har den effekten på mig minsann!

2010-11-29 @ 23:15:33
URL: http://busblomma.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0