Det viktiga minns man

Barn har ett HELT otroligt minne! Jag förvånas av vad Frida minns flera gånger i veckan. Samtidigt slås jag av hur man tappar takten alldeles oerhört på hur mycket man kommer ihåg man blir äldre. Barn är ju så öppna, allt går in och stannar känns det som ibland. Men jag tänker att man minns det viktiga - och är man vuxen finns det så oerhört många fler viktiga sker som hänt en att det blir lite trångt om utrymmet... Eller?!

Idag när vi skulle åka till förskolan, öppnade jag bagadeutrymmet för att lägga in en sak. Frida ser lilla I:s stora födelsedagspresent som ska överlämnas i eftermiddag (4 år - hurra!):

- Vad är det i paketet mamma?
- Det är en hemlis, du får se när I öppnar det. Annars kanske du råkar säga vad det är, tänker jag. Men du kommer att gilla det.
- Ja, jag får se sen. Det kanske är ett dockskåp?!
- Nej, det är det inte.
- Men när jag fyllde år, då fick jag ett stort grönt paket med elefanter på och då fick jag ett dockskåp!


Fullständig logik! Det är Barnens Hus eget presentpapper vi snackar om här - den breda rullen för stora prylar är mycket riktigt grön. Och javisst, sådant papper fanns det runt Fridas dockskåp. Men det är ändå sju månader sedan hon fick det! Jag blev rätt paff.

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0