Jag dukar under

Jag packat upp en del idag med, samt försökt strukturera lite i vårt oerhört korkat inredda städskåp, och gjort en insats för att skapa fri bänkyta i den hörna av köket som blev avställningsyta vid inflyttningen och sedan inte riktigt har hämtat sig.

Jag har också röjt runt lite bland sakerna i källaren, på jakt efter sådant som jag tänkt få med på nästa loppis (på söndag). På vägen hittar jag alltid annat; Jag snavade bland annat över en mapp med teckningar från lilla mig till mamma genom åren, den bjöd på några leenden!

Sist började jag gå igenom en hel flyttlåda med dukar. (Jag tror det finns en till nånstans, till och med!) Åh, där finns så mycket fint hantverk, så många fina saker. Så kan det bli när man har en mormor och en farmor som inte är i livet som man fått vara med och ärva saker från, samt en mamma som inte heller lever och som varit pysslig som få.

Det sorgliga ligger ju i att dessa dukar ju liksom aldrig används längre. Skulle man köpa dem i butik, vore nog vissa ganska dyra. Många av dem är sydda, vävda, broderade och skapade av främst farmor och mamma, roliga att ha kvar av den orsaken.

Spara eller inte spara?
Loppa eller inte loppa?
(Och i så fall till vilket pris?)

Hur stort lager oanvända dukar är det försvarbart att ha egentligen?

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Sofie

SPARA! Absolut, det aer minnen som inte ska saeljas. Jag har ocksaa maanga dukar, men jag dukar fint med dem en vanlig onsdag, daa blir allt saa mycket baettre om det varit en jobbig dag.

2011-08-12 @ 03:31:12
Postat av: Jenny E

Sofie: Gjorde en kompromiss: Spara massor och rensade bort en hel del... =)

2011-08-14 @ 18:23:25
URL: http://busblomma.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0