Del 14: Berätta om ett fotografi som någon annan tagit på dig

När jag var liten, bodde min farmor och farfar i ett stort gammalt hus. Det var charmigt men slitet och omodernt. Fast det fattade ju inte jag då, jag bara älskade att vara där. När de flyttade till lägenhet var jag kanske åtta år, och jag minns hur ledsen och besviken jag var innan jag vant mig. Dessutom revs huset av köparna och de byggde ett helt nytt. Va?! Sicken fräckhet, tyckte jag då.

För farmor och farfar däremot, måste det ha varit rena lyxen att flytta!
En lyx de sedan länge förtjänat, kan man lugnt säga.

Ni förstår, det fanns såvitt jag förstått inte varmvatten i det där gamla huset. De fick koka vatten på spisen, när de behövde. Fatta - vi snackar ända till typ 1978 innan de flyttade därifrån. Det var inte ovanligt med rinnande varmvatten då precis... Jag undrar nästan om jag minns fel.

Vänta. Skulle inte det här inlägget handla om ett FOTO, kanske nån undrar?

Jo. Det finns en bild på mig, när jag är gissningsvis sisådär ett år gammal och sitter naken i en röd badbalja på diskbänken i farmors och farfars hus. Jag är strålande glad, och söt som en liten bakelse.

Jag minns faktiskt badandet i baljan (kanske från några år senare), det var jättemysigt! Det bästa av allt var kanske att man fick bada på köksbänken, mitt i allt. Mitt i diskussionerna och samvaron - för i det där huset satt man kvar och snackade i köket. Det var i köket alla fanns, liksom. Och mitt i det fick man plaska i en balja!

När jag ser bilden, blir jag glad. Jag tycker om mig och jag tycker om situationen. Jag minns mycket kärlek. Det där fotot triggar igång många tankar och känslor hos mig - jag har till och med skrivit en liten novell om det en gång på en kurs jag gick. Men jag förundras också över hur minnet är så subjektivt och okorrekt. Baljan är liten som tusan, jag får liksom bara lagom plats att sitta i den. Har vatten till midjan, max. Borde det inte ha varit kallt? Opraktiskt?

Men nej, jag minns bara mys. Baljmys.

/Jenny


Kommentarer
Postat av: Marielle

Det finns ett foto på mig och min ett år äldre kusin E. Vi sitter mitt på vår stora gräsmatta med var sitt blåbärsris i handen och äter blåbär. Solen strålar och vi är kanske 2-3 år.



Bilden hör ihop med mitt tidigaste minne. Innan kortet togs satt vi på en annan plats och mumsade blåbär, en berghäll i kanten av tomten precis vid skogsbrynet. Vi hörde knakande bakom oss och när vi vände oss om stod där en älg! Rädda skrik, springande vuxna och en rädd älg... Vi tog sen det säkra före det osäkra och satte oss mitt på en öppen yta - troligen för att ha fri sikt :-)

2011-12-17 @ 00:03:13
Postat av: Jenny E

Marielle: Vad fint!

2011-12-17 @ 02:22:19
URL: http://busblomma.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0