Del 16: Berätta om hur du var när du var liten

(Okej, dags att klämma hit en pott berättarkalender igen. Nu ligger jag rejält efter!)

Okej, lilla Jenny alltså.

Jag har alltid varit viljestark. En bestämd och envis rackarunge, med hår som en guldlockigt ostyrig sky. Jag hade och har fortfarande ett snabbt växlande humör. Korta intensiva oväder men mestadels soligt, skulle man kunna säga. Jag pratade massor redan då. När jag en gång blev tillsagd i första klass att vara tyst, förklarade jag att det inte var så lätt eftersom resten av släkten minsann pratade lika mycket de med.

Jag gillade språk, skrivande, simning och redskapsgympa, men begrep mig inte på matte och hatade bollsporter (som jag var urdålig på). Jag läste oavbrutet, red på ridskola en gång i veckan och försökte lära mig spela gitarr men var för eländes dålig på att göra spelläxorna. Jag fick glasögon i ettan, och sen följde en uppväxt full av fula foton med fel brillor. Jag gillade inte att vara lortig och var rätt försiktig med mina saker. Jag var nyfiken och gillade att få vara med när det hände något.

Jag har aldrig varit särskilt blyg (förutom när det gäller att dejta, haha), men jag kunde (och kan fortfarande) vara lite försiktig vad gäller att ta min roll för självklar i sociala sammanhang. Jag litade inte alltid på mitt eget värde, att folk verkligen VILLE träffa mig och gillade mig på riktigt. Jag räknade liksom aldrig med att få vara med, och om ingen bjöd in mig blev jag osäker på om jag verkligen hade rätt att "kliva på" i en grupp eller så. Jag umgicks till exempel med ett stort gäng under uppväxten, och det var ofta som jag visste att de gjorde nåt men jag vågade inte gå dit för att inget bett mig. Jag hade lätt för att känna att jag nog inte var cool/rolig/snygg/bra nog.

Kram till mitt lilla jag!

/Jenny


Kommentarer
Postat av: Eva

Känner igen en del. Vi behöver alla ta hand om våra inre barn, det var så fint det sista du skrev, "Kram till mitt lilla jag"!

Kram till henne och till dig!

2011-12-21 @ 10:58:47
URL: http://blogg.gd.se/stjarnklart/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0