Det är nog ett slags missbruk

BÖCKER.

Jag vet inte vad det är, men jag kan liksom inte motstå dem.
De jag blir mest förtjust i, vill jag äga. Ha i min egen hylla. 

En gång i tiden läste jag mycket. Typ JÄMT. Alltid en bok i väskan, en hög bredvid sängen. Minsta lilla sekund över, så läste jag. Näsan i en bok AB. Mitt i stojet på bussen hem från gymnasiet, halva nätterna, till frukosten... Heeela tiden. Jag har till och med promenerat och läst samtidigt, när det varit riktigt rafflande! Fatta - JÄMT.

Sedan nån gång efter alldeles för lång tid började jag plugga på högskolan, och hade plötsligt inte varken tid eller ork att läsa när jag inte var tvungen. Privat bokpaus! Livet pågick och efter fem års plugg började jag jobba och därmed läsa igen, men inte lika intensivt. Böckernas tid hade fått konkurrens av det nya heta - internet. (Haha! Det är jag och dinosaurierna, liksom.)

Sedan låååångt senare fick jag barn. När jag var gravid läste jag som en galning, men bara böcker om barn och graviditet. Sen - nästan nada. Först för att jag inte hann eller orkade och för att det jämt var mörkt i sovrummet (väck EJ den bebis som sover!). Och sedan för att jag kommit av mig, liksom.

Nu lever jag i en tid, där jag inte ens alltid har en bok på gång. Jag vet inte vad som hände?! Nåja, det må vara så just nu. Hetsläsning ibland, uppehåll ibland. Men tror ni boksuget har minskat? Neeeeej nej nej, inte då. Jag KÖPER fortfarande böcker, jag bara LÄSER dem inte.

Jag har precis tröskat igenom bokhyllan och konstaterat att jag har ett finfint utbud av olästa förälskelser när lusten faller på. Frida har redan sisådär tre hyllmeter egna böcker. Och har man just rensat och sorterat bokhyllan, vore det väl bra korkat att gå ut och köpa fler böcker direkt? Eller?

Imorgon startar BOKREAN.

För mig är bokrean en liveupplevelse.
Gå-och-bläddra-live. Ett event.
Ta-ut-flextid-läge. 
Till och med trängseln och köerna hör till!

Hela den här bokreaberusningen har jag nog ärvt från mamma bibliotekarien. Jag skulle till och med vilja dra det så långt som att säga att jag liksom känner en vibb från förr. Vi synkar liksom genom tid och rum då, en liten mammakänsla är med mig när jag går där och bläddrar. Att jag numera inte läser en enda reakatalog i förväg (förbaskade Ingen reklam tack-skylt!) gör fyndandet mera... spontant.

Hm. Imorrn vabbas det ju vidare här. Imorrn måste vi hasa iväg för att köpa mer medusin på apoteket. Jag anar ett liiitet avsteg om inte nån av oss är extremhängig.

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Sara

Samma här! Jag var också en riktig "bokmal" - förr. Förra veckan rensade jag ocså bokyllorna och hittade, precis som du, ett fleeeeertal böcker som inte är lästa. Likt förbenat har jag förbeställt från bokrean eftersom vi inte har såååå stort utbud vad det gäller bokhandlar och det lär ju bli några böcker till på den lilla rea vi har. Och vi ska INTE tala om barnens alla böcker... E verkar ha ärvt mammas intresse också. Han har alltid en bok i bilen och i väskan ;o)

2011-02-23 @ 07:37:53
Postat av: Maria

Åh, vad jag känner igen mig! Jag ÄLSKAR att läsa! MEN precis som för dig har studierna tagit läslusten ifrån mig. Jag brukar dock kunna hitta tillbaka till läslusten ganska snart när jag väl får en ledig stund. För tillfället (och sedan typ ett år tillbaka) håller jag på att köpa böcker som jag planerar att läsa i sommar när skolan är slut.



Det kanske inte är en slump att man jobbar i ett bibliotek om man älskar böcker?? :P

2011-02-23 @ 08:35:25
URL: http://mariastankar.weebly.com/
Postat av: Marielle

Jag gör likadant, fast jag inte läst en enda bok sen lille N föddes köper jag dem ändå! Men jag HAR bläddrat igenom katalogen från två olika reor! Planerat. Kryssat för. Kommer att köpa en femtedel...

2011-02-23 @ 08:56:14
Postat av: Jenny E

Vad skönt att höra att jag inte är ensam om galenskapen, haha!



Maria: Nej, det är nog inte ett sammanträffande att vi befinner oss där vi gör. =)

2011-02-23 @ 23:41:44
URL: http://busblomma.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0