Vi börjar få vittring nu

Allt plockande och rensande och stökande syns ordentligt i hemmet. Det är skräpigt och rörigt. En hel del skåp och lådor är rensande och redo (även om det är många kvar). Bokhyllan börjar gapa tom. Tavlorna är nedplockade. En massa trötta krukväxter har mött kompostdöden. De packade kartongerna börjar travas och man får snirkla runt dem vart man än går. Dessutom har vi skrivit på sjuttiofjorton lånepapper och postat dem till banken!

Nu börjar det kännas verkligt att vi ska flytta!

Det är ungefär lika rörigt inombords, på sätt och vis. Jag är ju nostalgiskt lagd, så jag går runt och liksom noterar alla saker som snart är över. Alla sista-sakerna. Platser, vanor, rutiner och "rumsbundna" minnen poppar upp. Stort och smått, praktiskt och känslomässigt - allt får liksom en särskild touch. 

Ja, jag menar verkligen ALLT; Var vi slänger soporna, vilken väg vi tar på morgonen och var vi brukar handla mat. Att köpsushin finns bara sådär bredvid. Att vi kan hamna på en drop-in-tid hos frissan på väg från bilen till lägenheten efter förskolan, bara genom att gå andra varvet runt kvarteret. Att vi hur lätt som helst kan kila ut och fixa en snabb present med Frida i släptåg, utan att det behöver blir ett projekt.

Sådant som påminner om Fridas bebis- och småbarnstid känns kanske allra mest. Hjärtat suckar lite och präntar in var Frida lärde sig stå och gå, vart vi bytte blöja och badade henne, vart hoppgungan hängde med en sprallig bebisbrutta... Typ.

Tänk att allt ska ändras alldeles snart! Inte bli negativt alls, bara... annorlunda.

Jag har nyss varit inne i en period där jag fokuserat på minusen med nya stället; bristen på förvaringsutrymmen, de alldeles för små fönstren jämfört med våra stooora idag, att vi inte har egen tvättstuga... Men så minns jag ju; närheten till förskolan och jobbet (för mig), eget rum till Frida, mer utrymme för övernattningsgäster, stor kyl och frys och givetvis friheten med egen altan och grääääs! Just ja. Det blir nog bra det här!

Vi får tillträde till radhuset på fredag (iiiihhhh!). Snart händer det.

/Jenny


Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0