Uppe i Umeå

Igår rullade bilen till Umeå, för midsommarfirande hos min farbror. Det var fem år sedan vi hälsade på sist, jisses! Då låg Frida i magen, minsann.

50-milsresan bjöd bland annat på en massa regn, två Hälsinglands-älgar som betade intill viltstängslet och en båt på trailer som hette Frida som vi körde förbi två gånger. Vi gjorde ett lunchstopp i Sundsvall, där jag sprang på en Bollstabo och min tremänning som jag inte sett på typ 25 år! Roligt.

Världens bästa bilåkartjej skötte sig som en dröm hela vägen. Lyssnade på sagor och sånger, kollade DVD, lekte med smådockor och hästar, målade målarbok och klistrade klistermärken. Hon var den enda som inte sov något alls på resan, haha! 

[bild kommer senare]


Efter en god middag och en massa prat skulle vi krypa ned bredvid den sovande Frida. Då vaknade hon och grät olyckligt och länge för att hon hade sååå ont i rumpan. Hon var vaken från midnatt till närmare kl 02, stackaren. Vi smörjde och gav alvedon och undrade... Mask? Fast det verkade göra för ONT för det. Urinvägsinfektion? Fast det verkade vara bak som det gjorde ont. Sår och ömt efter nån intorkad vattkoppa - förvärrat av att ha suttit hela dagen? Inte otroligt.

Ringde faktiskt sjukvårdsrådgivningen som sa att mask inte brukar göra så ont, och att man brukar SE det om man kollar noga (och att vi inte behövde behandla för mask om vi inte ser nåt). Inget syns, och när hon väl slocknat sov hon till kl 9 i morse. Såååå... Vi avvaktar. Idag verkar det hittills helt ok.

Nu är det midsommarafton. Alla utom jag och lillpinglan har dragit till golfbanan, för att se om regnet gör uppehåll tillräckligt länge för en runda. Frida och jag ska åka till Klabböle strax och kolla in midsommarfirandet där. Ikväll kommer även min bror och hans tjej hit, mysigt. Då blir det sill & grill, haha!

Glad midsommar i ruskvädret!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0