Sydd och tråcklad

Vilken start på dagen! En främmande man har kollat in min kropp, medan jag stod framför honom i bara underkläderna. Och han kollade noga.

Hmmm. Hade jag glömt att vi har byggnadsställning utanför fönstret?! 

Nejdå. Jag är nyss hemkommen från Citykirurgen, där jag checkat upp mina födelsemärken.  Jag var där för att plocka bort en fettknöl/senknuta i ena knävecket och ville att de skulle passa på att kika om jag hade några illvilliga födelsemärken någonstans.

Mamma hade ju malignt melanom (och dog av hjärntumörer som uppkom efter diverse återfall och spridning). För den sjukdomen finns en viss ärftlighetsfaktor, så jag har fått instruktioner om att vara lite extra uppmärksam och försiktig. Därför är jag försiktig med solen också.

Jag hade själv funderingar över några märken som ändrats, bland annat ett på axeln som dök upp efter att jag fått brännblåsor av Thailands starka sol på semestern 2001. Det tog han mycket riktigt bort och ska skicka på analys. Han var helt överens med mig om att det skulle bort, men trodde inte att det var någon fara med det (ännu). Håller tummarna hårt - har jag inte hört nåt om 3-4 veckor så är det inget. 

Nu sitter jag här med en plåsterlapp bakpå axeln och en i nacken där han tog bort ett märke som brukar skavas av halsband. Jag har även värsta jättelindan runt knäet, eftersom såret där fettknuten satt var lite större och verkade blöda en del (och när bedövningen släpper blöder det mer tydligen). Jag känner mig som mammas hund, som alltid blev alldeles handikappad och tydligt störd när hon fick bandage på en tass.

En kort dusch är tillåten redan imorgon, men att bada måste jag avstå från i cirka tre veckor. No more simning på ytterligare ett tag, med andra ord... Stygnen ska tas om två veckor - och tydligen brukar det bli riktigt fula ärr på axeln. Läkaren rekommenderade att jag skulle tejpa såret flera månader framåt, för att minska risken för det.

Nu ska jag jobba, fast hemifrån. Det var planerat redan innan för att jag har fler tider att passa senare idag, men det känns faktiskt extra skönt att kunna mysbyx-hänga nu istället för att behöva stylta iväg till kontoret efter allt plåstrande.

Tjing!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Hoppas du känner dig piggare snart! Kram!

2011-03-25 @ 19:39:54

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0