Filmpremiär hemma i TV-soffanFörra veckan var det biopremär på filmen Life as we know it - men vi fick minnsann sitta bekvämt i egen soffa och se den samtidigt! Jag har blivit utvald som testare för Smartson, och fick den hemskickad till premiärdagen för att lämna våra synpunkter. Schyrre uppdrag!Och vad tyckte vi då?

Filmen handlar om Holly (Katherine Heigl) och Messer (Josh Duhamel). Deras respektive bästisar är gifta och har en gång i tiden försökt para ihop dem men det gick helt åt pipan. De avskydde varandra hjärtligt och så har det fortsatt genom åren. Hela den delen av deras bekantskap visades på ett effektivt sätt genom en snygg snabbprofil av klipp under tiden förtexterna rullade.

Själva utgångspunkten för filmens handling, är när det gifta paret förolyckas i en bilolycka och lämnar sin dotter föräldralös. Gudföräldrarna - det vill säga Holly och Messer som inte tål varandra - tilldelas enligt föräldrarnas önskemål gemensam vårdnad om dottern. Vi får sedan följa deras resa mot balans i tillvaron som sambos och föräldrar - hur ska det bli alltsammans?

Vi tyckte filmen var helt okej. Visst, den var väldigt amerikansk och innehöll väl inga stora överraskningar. Och lite svårt hade den att bestämma sig för om den var drama och komedi. De många igenkännande leendena som uppstod här kring föräldraskapstrasslet, känns som om det borde falla betydligt mer platt hos dem som inte har barn. Filmens fåningaste scener infann sig när barnavårdsnämnden var där, de kändes onödigt klyschiga. Men den höll hyfsat.

Och givetvis gillade vi lyxen med ny-ny-ny film fast hemma!

/Jenny


Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0