Att tanka trygghet och kärlek

Dags att sova.

Jag släcker och tassar uppför den knarrande trappan. Jag lägger fram kläder till Frida på lilla pallen vid trappan, om jag inte redan gjort det. Jag kissar, borstar tänderna, tvättar ansiktet. Jag smyger in i sovrummet där mina älskade människor ligger och snusar.

Där ligger Frida som en liten varm kanelbulle, ända ut på min sida insnurrad i mitt täcke. Hon snarkar lätt och ser så oändligt fridfull ut, med rosiga kinder och några lockar strösslade över pannan.

Jag lyfter upp henne, bär in henne i badrummet och sätter henne på toaletten. Hon kissar nästan helt i sömnen, jag stryker henne över ryggen och tänker på lilla Jenny och pappa som brukade sätta mig på toan på samma sätt när jag var i Fridas ålder. Sedan bär jag henne tillbaka till sängen, kryper ned själv och känner hur hon bökar ned sig nära mig.

För tillfället är det väldigt mycket vår säng som gäller. Frida säger:
- Just nu drömmer jag så läskiga drömmar i min säng mamma, men här bredvid dig sover jag så gott!

Hos oss tankar Frida tid, närhet och kontakt. Men det gör jag med! Jag älskar att ha henne snusandes intill mig. Jag tänker att hon behöver väl det just nu, och då får det vara så. Tids nog kommer hon att sova mer i sin säng igen. Det blir faktiskt rätt tomt utan henne nu de nätter hon gör det (även om jag helt klart sover mycket bättre).

Hon är så välkommen hos oss. Tiden som hon vill vara där är så kort, så värdefull.

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Malin

Vår minsta flicka, hon är 6 år nu, vill sova i vår säng nästan varje natt. Man sover lite sämre då, men när hon väl sover i sin egen säng är det lite tomt (förutom min man då förstås). Vet inte vilket som är bäst... Vi anser att hon ska känna sig trygg och vi tror inte hon vill sova i vår säng när hon är 15 år.... Kram på er från Malin med familj.

2011-11-09 @ 20:53:03
Postat av: Jenny E

Malin: Exakt!

2011-11-09 @ 23:07:45
URL: http://busblomma.blogg.se/
Postat av: Stranddesign

Åh vad mysigt, våran Olivia VÄGRAR att sova hos oss, hur trött hon än är så ragglar hon in till sin säng och pekar att här, här ska jag sova! Men det kanske blir andra bullar då vi ger henne en "riktig" säng, vi tänker byta ut den innan jul så det blir spännande.



KRAM och vilken fin blogg du har... den ska jag följa!

/Rebecca :o)

2011-11-13 @ 06:28:22
Postat av: Jenny E

Rebecca: TACK snälla!



Frida har sovit i sin egen säng väldigt mycket, men det går lite i perioder det där. Ibland sover hon hela natten i sin säng i flera veckor/månader, ibland har hon en period då hon kommer in til oss mitt i natten (vanligast), ibland sover hon bara i vår säng (aldrig så intentivt förr som just nu). Hon får styra utifrån vad hon behöver, till stor del. =)

2011-11-13 @ 23:29:04
URL: http://busblomma.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0