Jag fiskar efter svar

I morse hade jag telefontid med läkaren på hälsocentralen angående njurfuktionsprovet.

Han hade ingen förklaring till det felaktiga värdet han angett i första brevet. Hm, känns ju sisådär att han bara kunde skriva in fel värde. Men enligt honom kan värdet lika gärna vara mitt normalvärde, det är svårt att säga. Det enda som är viktigt vid högt njurvärde är att man inte har högt blodtryck, sa han. Då påpekade jag att mitt blodtryck aldrig nånsin har varit högt, utom nu sist då det var liiite över gränsen! Han ska ordna så att jag får tid hos en sköterska för att få ta ett nytt blodtryck, och vi ska bevaka njurfuktionsvärdet.

Jag berättade också för läkaren om mitt besök på kirurgen igår. Han sa att det inte är ovanligt att de kan återkomma så där snabbt. Alla människor har gälutskott i halsen, och ibland kan de bli en cysta. Ja, GÄLAR. Fiskandningsorgan. De är väl rester från när vi plaskade omkring i världshaven, innan vi kravlade oss upp och började utvecklas till andra varelser. Kanske kommer de till nytta i moderlivsplaskandet innan man föds också?

(Gälar minsann. Piffigt. Men som A på mitt jobb påpekade; Jag trivs ju i vatten och gillar att simma, kanske finns det en orsak, haha.)

Nåja. Denna lilla forell (alltså undertecknad) ska avvakta tills läkaren hör av sig om svaret på blodtrycket, då kan vi diskutera om om cystan växt mer och/eller stabiliserats och behöver tömmas igen. Då rasslar han fram en ny remiss och så börjar vi om. En ickefavorit i repris, liksom.

Jag har haft en skön fredagskväll med tacomumsmiddag hemma och därefter en fikadate på stan med en ny kompis. Nu ska jag sova, för jag nattsuddade maxat inatt. Det var så svårt att komma till ro med ond och öm hals och många tankar!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Madelene Högström

Men å...på senaste styrelsemötet (17/11) skulle jag ju höra m dig m glömdebort dt efter alla vansinnigt bra diskussioner. Nu hoppas jag att du ska ha toppenfina värden framöver kära vän!



Jag är ju oxå en riktig vattenmänniska, så jag ska hålla utkik efter gälar jag me ;-)



Stora kramen till dig o applåder för mod o styrka i all din väntan! <3

2011-11-19 @ 06:50:30
URL: http://jacaranda.blogg.se/
Postat av: Jenny E

Madde: Tack snälla för omtanke och så många fina ord!

2011-11-19 @ 22:12:52
URL: http://busblomma.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0