Nu har tant varit på hälsocentralen igen

Idag blev det en långlunch där jag hann med en massa.

Först ut: bankmöte. Ska jag (jag som alltid, vis av mammas tidiga bortgång, sagt att "man kan dö när man är 50, det vet man aldrig" och därför inte pensionssparat ännu) starta pensionssparande eller ej? Och hur? Och var? Dessutom checkade vi att bankbytet gått bra. Och det har det väl, även om det knögglar en del ännu på grund av att jag är ovan och att en del saker gjordes på annat sätt i andra banken.

(Automatiska överföringar mellan konton t.ex, nog borde de väl kunna gå oavsett om det är vardag eller helg? Eller får apparaterna som kör sånt för mycket OB på min nya bank tro, så att det blir för dyrt att göra det på helgerna? Hehe. Sen saknar jag funktionen att uppmärksammas via ett sms om man fått en avvisad betalning i internetbanken - det kan ju ta en hel månad att upptäcka annars om man har otur!)

Sedan klev jag in på min hälsocentral när jag ändå hade vägarna förbi. Jag ringde nämligen igår och sa att jag vill få ta ett nytt njurfuktionsvärde, eftersom det var lite förhöjt förra gången. Sköterskan jag talade med skulle be läkaren beställa det, sedan skulle jag kontakta labb själv för att få en tid.

Efter att ha ringt tre gånger då det varit upptaget idag, tänkte jag att jag kan ju testa med ett besök istället. Det var ett bra drag - det visade sig jobba en flexibel och trevlig människa där så jag fick ta provet direkt. TACK! Hon frågade "Är du lättstucken?" Jag svarade ja, och visade upp mina typ genomskinliga armar. Poff så var det klart! Så nu är det åter dags att se sådär lite fräscht knarkad ut i armvecket igen (får alltid ett fult stort blåmärke där de stuckit) i sisådär nån vecka.

Jag ringde förresten kirurgavdelningen igår och kollade lite mer kring provtagningen av knölen också. Hela alltet ska tydligen ta sisådär nån halvtimme bara. De gör ultraljud först och sedan ev. biopsi om de anser att det behövs, enligt hon som jag talade med. Hmmm. Jag kommer att be om att få göra en sådan, jag vill att det ska kollas grundligt nu tack så mycket. Inte för att jag längtar efter att sitta där med en nål i halsen och försöka låta bli att tänka på just det, men måste man så måste man... Man får ingen bedövning vid biopsin, för "det görs ändå med en likadan nål så det är ingen idé". Tjolahopp så skojsigt.

Efter hälsocentralen svepte jag förbi på Polarn och Pyret för en snabb shopping (ett par stövlar och en pyjamas - sådant Frida ändå behövde), eftersom de har 35% på allt randigt just nu. Sedan hann jag med en rask sushilunch med lite wordfeud som förströelse, innan jag vände cykeln mot jobbet igen.

 /Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0