Ett litet svar kom i lådan

Jag har fått svar från läkaren nu. Inte oväntat fattar jag inte helt vad han menar. Det är ju inte så att de lägger ut texten och förklarar vad olika saker innebär, direkt.

Det står:

Ämnesomsättningsproverna var helt normala.
(Det är inte struma då, antar jag. Det är väl bra i sig, det slipper jag mer än gärna. Men det var ju vad de trodde, så vad är det då? Svälj.)

Njurfuktionsvärdet kreatinin var marginellt förhöjt till 98, övre normalgräns 90.
(Och vad ska det göras med det? När jag googlar - fast jag vet att man inte ska det - verkar det absolut som att det bör kollas upp... Är det nu man ska oroa sig lite lätt hypokondriskt för att jag rätt ofta har ont i magen som jag antar är magkatarr?)

Jag har skickat en remiss till onkologen för finnålsbiopsi i första hand.
(Bra att få göra, även om det verkar skapligt läskigt. Hur länge kan man få vänta på det, på ett ungefär? Det vore nog bra för själsbalansen att ha NÅN aning om det kan ta en vecka eller ett halvår, typ. Och i andra hand... ska vad kollas mer?)

Det är allt. Med vänlig hälsning. Jojo.

Ja, ni hör ju. Tankarna spretar en smula på både goda och mindre goda alternativ... De värsta orkar jag bara snudda vid, annars går jag i tusen bitar. Och innan jag vet om det behövs, verkar det ju lite onödigt att spricka helt liksom. Så jag håller mig till fakta och försöker tänka positivt.

Även om det inte låter så, jobbar jag rätt bra på det där med att inte oroa mig.
Jag lovar. Men nog får jag jobba en del.

/Jenny


Kommentarer
Postat av: Anna

Hej!

Håller alla tummar för dig!

2011-10-05 @ 16:40:30
Postat av: Jenny E

Anna: Tack!

2011-10-06 @ 10:43:13
URL: http://busblomma.blogg.se/
Postat av: morbror doktorn

oftast burkar ju doktorn kallas farbror, men vi prövar.... man följer ju detta drama med knöl på halsen:

1) det verkar som om man tror att den sitter i sköldkörteln. Då kan det röra sog om ett sk adenom. De kan vara hormonproducerande eller inte... om de producerar hormon syns det på "ämnesomsättningsproverna"

om de INTE prod hormon är de bara- onödiga och ivägen...

Struma är ett sånt där fokligt samlingsbegrepp för förstorad sköldkörtel, ocfta pga av att den tillväxer för att den har en underutvecklad funktion.... ibland kan också hormonproduktionen vara ökad och då får man det som ibland kallas giftstruma, eller egentligare hyperthyreos, dvs överprod av hormon... man svettas, får hjärtklappning blir darrig magrar av, etc etc...

godartade, icke hormonproduecerande sköldkörteladenom är ganska vanligt. MEN man måste ha en diagnos innan man tar sig an dem, vilket man oftast gör med kniven Därför gör man en biopsi.

Jag hör också att du känner till det elakare alternativet- ett icke- godartat adenom. det är mycket mindre vanligt- i din ålder. Så lägg det åt sidan så länge.

blev det lugnare? Inte? jomen lite va?



puss från morbrorn

2011-10-06 @ 11:49:10
Postat av: morbrorn igen

och det där kreatininet är inte mycket att hetsa upp sig för.... kolla om nån gång framöver...man får inte ont i magen av ett ytterst måttligt förhöjt krea...

2011-10-06 @ 11:53:04
Postat av: Jenny E

Morbrorn: Bästa du, vad glad jag blir att höra från dig! Inte bara för att du är en erfaren läkarklippa, utan för att du läser och finns där! Jag är ju så eländigt dålig på att höra av mig, och hälsa på ska vi ju bara inte tala om. Men vi tänker på dig och pratar om att du finns. Kram!



Och det känns lite lugnare, tack. Fast jag är inte galet orolig (än iaf), bara lite nervös. Jag har ju alltid haft en dragning åt det dramatiska och svarta hållet, redan som liten. Så de otäcka tankarna kan få snuddas vis, sen läggs de åt sidan. =) Puss till dig!

2011-10-06 @ 17:38:22
URL: http://busblomma.blogg.se/
Postat av: Karin

Så bra med kloka råd från läkarmorbron! Hälsa honom från kusinen!

2011-10-07 @ 11:19:17
URL: http://www.karinrolennordstrand.se

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0