Ohippt oparty i allsköns ro

Jag läser på Facebook om diverse partajjiga aktiviteter som folk har för sig ikväll. Det känns otroligt fjärran för min del. Själv är jag så icke-partajjig jag kan bli. Har inte varit ute på galej på hundra år, men jag har har bott i mysbrallor heeela långa dagen.

Osminkat. Opiffat. Ospännande.
Men väldigt avslappnat och väldigt skönt!

Frida och jag drog på badhuset på eftermiddagen. Hon simmar och ålar som värsta sälen nu ju, är mer under vattnet än ovanför. Även där hon inte bottnar kastar hon sig ut och simmar mot något att hugga tag i en stund, åtminstone om hon har cyklopet på sig. Det gäller att vara skärpt och hänga med, men det är så kul att hon vill och törs! Frida är jättestolt över att hon kan. Vi pratade idag om att kanske ta simmärken, det tyckte hon verkade spännande.

Det här med vad man är duktig på, leder vidare till diskussioner om att man är bra på olika saker. Vissa av hennes vänner kan cykla fast de är ett år yngre (och Frida kan inte ännu). Andra kan inte simma utan flythjälp, men kan räkna roten ur istället (jo, det är sant! Jag blev påmind om principerna för roten ur idag, av en galet smart 7-åring med flytring på sig). Man kan olika saker, i olika takt. Punkt.

Ikväll har vi rafflat till det med att tvätta och kolla på TV, typ.
Jo just ja, och med att äta fiskpinnar minsann.

Oh, du spännande, glamorösa liv. Haha!

(Fast ibland glömmer man att vardag faktiskt är lyx. Vardag är frånvaron av ohanterbara problem. Vardag är att inte ha en livshotande sjukdom hängande över sig, vardag är att kunna betala sina räkningar, vardag är att inte ha en stor sorg som smäller undan benen på en. Vi ska vara tacksamma för vardag.)

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Ingrid Månsson

Hej

Har precis hittat din blogg och vill bara skicka en hälsning. Var god vän med din mamma från de år vi gick utbildning i Borås så vi har träffats ganska många gånger. Jag bodde då i Sundsvall o bor nu i Timrå. Jag blev så glad när jag fick veta att du skriver och verkar må bra.

2011-09-25 @ 14:55:27
Postat av: Jenny E

Ingrid Månsson: Vilken rolig överrasking! Vad roligt att du skrev några rader. Jag minns dig mycket väl! Tänker fortfarande på dig ibland när jag åker genom Kvissleby, för jag har för mig att du bodde där då. Jag minns att du hade en dotter som hette Ellinor väl?



Jag tänker ibland på en del av mammas vänner och undrar vad de/ni gör nu, om hon finns med i deras/era tankar fortfarande och så. Verkligen roiligt att du "gav dig till känna". Blir väldigt nyfiken på hur du hittat hit??



Ibland skriver jag lite om mamma här. Kanske skulle du tycka om att läsa tex dessa inlägg (det finns säkert fler):



http://busblomma.blogg.se/2011/august/slapper-en-svavande-tanke.html



http://busblomma.blogg.se/2011/march/nostalgitripp.html



http://busblomma.blogg.se/2011/march/sta-pall-for-kanslosvall.html



http://busblomma.blogg.se/2010/august/om-att-ha-en-slags-skatt.html

2011-09-25 @ 23:16:14
URL: http://busblomma.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0