Vissa är tydligare än andra

Idag har Frida börjat på balett. Jag tror dock inte riktigt hon är balettmaterial, men jag kan ju ha helt fel. Hon har längtat och önskat så hett, så hon får givetvis prova på. Hon var oerhört laddad idag. Och till hennes glädje hittade hon en tjej från hennes lördagsdans i samma grupp också.
 
Jag trodde att det mest skulle vara lek och lättsamhet så här tidigt, men det verkade rätt så seriöst. Håret ska vara uppsatt, "teknikskor" köpas, kläderna ska vara tunna och ganska tighta så att man ser rörelserna, föräldrarna får vänta i omklädningsrummet. Balettfröken inledde med att prata om vilken hållning man måste ha när man dansar, att man ska tänka sig att man har vatten i bäckenet som inte får spillas ut. Typ. Efter en del föräldrainformation, hann de dansa sisådär 20 av lektionens 40 minuter.
 
I bilen hem:
- Tyckte du att det var kul, gumman?
- Nja... Vi GJORDE ju nästan ingenting!
- Det blir längre tid nästa gång, när inte vi ska få en massa papper och information först.
- Mm. Men jag tyckte det var lite tråkigt, faktiskt.
- Varför tyckte du det var tråkigt?
- Det var liksom inte som jag tänkt mig, riktigt.
- Vad var det som var annorlunda?
- Jag trodde det skulle vara lite mer GLÄDJEFULL balett, med mer hopp och skutt liksom!
 
Underbara, uttrycksfulla, fantastiska sötunge! Jag förstår på pricken - och just precis det där (strikta, disciplinerade, kontrollerade) är varför jag trodde att balett inte passar henne riktigt. Men vi får väl se hur det artar sig.
 
För övrigt uppstod världens roligaste missförstånd härom veckan! Jag mötte en annan mamma i hallen på förskolan och berättade att Frida skulle börja på balett. Hon gjorde en sådan där stel min som liksom sa att jag verkade GALEN men att hon försökte verkade artigt leende ändå, och sa "Jaså...?" klart fundersam. Jag sa "Ja, jag vet inte om jag tror det passar Frida men hon måste ju få prova" - varvid mamman lättad utbrast "Jasså var det FRIDA som skulle börja?! Jag trodde du sa att DU skulle börja på balett!". Hahaha, dagens asgarv! Hur kunde hon ens tro sig höra det? Jag har en förhållandevis korrekt självbild och iiiiinte direkt den typiska balettkroppen, om man säger så...
 
Natti!
 
/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0