Ibland måste mamma mjukhjärta böla lite

Igår på Fridas födelsedag, gjorde hon och pappan tårta. Vi hade ju köpt ingredienser eftersom det var tänkt att vi skulle ha fikabesök, så de kunde ju lika gärna få gå åt även om tre personer sällan smaskar i sig en hel tårta sådär i ett huj.

På eftermiddagen tog vi oss lite tårtfika. Vi satte fem ljus på tårtan, Frida tände dem själv. Sedan sa pappan att hon skulle blunda och önska sig nåt (hemligt) som hon gärna ville ha, innan hon blåste ut ljusen. Hon funderade ganska länge, sedan utbrast hon "JA!" och sedan direkt "Nej förresten, det har vi redan haft idag, jag måste komma på något annat".

Efter lite mer tänkande, kom hon på nåt nytt. När hon önskat, ville hon viska till mig vad det var. Hon lutade sig fram och viskade så att den varma andedräkten puffade mot min kind:

- Jag önskade att ni ska bli friska!

Söta, söta ungen. På sin födelsedag får hon uppmaningen att önska sig nåt vad-som-helst som hon vill ha - då önskar hon att hennes hostiga mamms och papps ska krya på sig. Om inte det är storhjärtat, så vet inte jag. Det säger ganska mycket om hur Frida är. Fina gullnosen! Jag blev så rörd att jag var tvungen att gråta en skvätt.

(Tack och lov att hon hade önskat sig godis först åtminstone, innan hon kom på att hon redan fått godis den dagen! Det kändes lite mer femårstypiskt.)

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Eva

Ja och vad heter förskolan som banet går i ?

2012-02-07 @ 10:45:31
Postat av: Jenny E

Eva: Det föredrar jag att hålla för mig själv, faktiskt.

2012-02-07 @ 11:52:44
URL: http://busblomma.blogg.se/
Postat av: Marielle

Naaaw... :-)

2012-02-07 @ 15:31:21

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0