Det smög sig in en ljuvlig eftermiddag

Sambon åkte över till farmorn på eftermiddagen, för att ge henne en blomma på födelsedagen från oss (grattis!)! Tyvärr kändes det inte lämpligt att plocka med sig lilla hostfröken dit, eftersom vi inte vet vart kraxandet bär iväg. Så för att undvika att smitta ned dem tog jag henne på en cykeltur istället.

Hittills har Frida cyklat på en minicykel. Nu har hon fått byta upp sig till nästa storlek, det vill säga fortfarande en liten rackare men mer lagom åt henne. Fast nej, det tycker INTE hon att den är. Den är stor och läskig och hon vill INTE cykla på den. Men idag pushade jag henne att ta den i alla fall, och vips så kunde hon ju visst hantera cykeln och tyckte att det var jättekul. Precis som jag visste.

- Mamma, jag trotsade min rädsla! Kolla vad duktig jag är! Och snabb!

Det som skulle vara en liten tripp för att få luft, blev plötsligt en sådan där njuta-av-livet-stund som varade i tre timmar. Ni vet, gott om tid och här-och-nu, fint väder, skön feeling och femårig cykelglädje!

Vi åkte först till en lekpark utanför en skola, som hon ofta längtar till. Sedan cyklade vi till badhuset och köpte glass och kexchoklad, som vi fikade upp medan vi satt och i solen och kramades. När vi kom hem, var hon så cykeltaggad att vi drog på en runda till. Vi hamnade på ytterligare en lekplats, där Frida klättrade sig less medan jag njöt i solen. Ibland kom hon och gosade hos mig och småpratade en stund innan hon lekte vidare.

När vi till sist kom hem, var mitt hjärta extra fyllt av glädje och kärlek till den här lilla fantastiska människan som är vårat barn. Hon lyser upp varje dag!

/Jenny


Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0