Vanliga verk

Frida ritar i liiiitet (typ 5 x 5 cm) födelsedagskort till kalas imorgon:
 
- Det är en Pegasus-häst och en fågel som flyger över staden och gräset och några myrstackar som det ryker ur!
 
 
 
Sedan ritade hon en fold-man på iPaden, som hon hux flux råkade klicka på en knapp för att dela på Facebook utan att det riktigt var meningen
 
- Mamma, jag har ritat popstjärnan (i Barbie-filmen Prinsessan och popstjärnan, menar hon). Hon har en gitarr och en sån där som man sjunger i, kolla
 
(Fold-man, ja. Ni vet förr i världen när man vek ett papper ett antal gånger, varje person fick rita en del av en person var, och så blev resultatet nån knasig figur där benen inte alls hörde ihop med kroppen osv? En sån fast digitalt, plus att hon denna gång ritade alla delarna själv vilket gör knaseffekten nååågot mindre, haha!).
 
 
 
Och så har hon pysslat - inget nytt där inte. Det produceras massor just nu, av lite skiftande charm och kvalitet kan man väl säga. Men denna gillar jag, haha. Notera t.ex. blomman av sugrör i håret.
 
- Har du kommit på själv att man kan göra sådär, Frida?
- Nej då, Filofix gjorde koraller så och då tänkte jag att det kunde bli en vacker blomma också!
 
 
Mycket pyssel blir det. Vi har en överfull bärkasse bredvid soffan, där vi skottar ned det mesta som kommer från förskolan och pysselrummet på övervåningen varje dag. Holy moses. Den måste rensas ibland men nu är det alldeles för länge sedan jag kastade lite crap. Det blir ett ganska stort projekt, för Frida brukar få vara med och välja vad som ska sparas. Det blir en del resonemang, men alternativet "kasta när hon inte ser" har  orsakat mer än ett tårfyllt utbrott. Därför nu testar vi den mer medvetna taktiken och det brukar funka helt okej faktiskt.
 
Fast hon leker faktiskt ganska ofta med det hon pysslat, det är kul. Det är liksom lite "kottdjur goes Panduro" över det hela, hehe. Jag gillar att det egenskapade och lite tuffliga lyckas konkurrera med Barbiedockor och annat "färdigt"/perfekt. Fantasin är det inget fel på!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0